Archief: 2008

Nieuwe video: Teriyaki Boyz/Pharrell/Chris Brown – Work That

We stellen ons de Teriyaki Boyz voor tijdens een vergadering over hun nieuwe videoclip. ‘In Amerika,’ zegt MC Ilmari, ‘gaat iedere hiphop-video over schuddende billen.’ De andere Boyz kijken hem niet-begrijpend aan. ‘Je maakt zeker een grapje?’ vraagt VERBAL ongelovig. In Japan worden mooie billen nauwelijks als sexy ervaren. Japanse mannen kijken veel liever naar borsten.

Lees verder

Nieuwe video: Kardinal Offishall/Keri Hilson – Numba 1 (Tide Is High)

Het nummer Tide Is High ken je natuurlijk nog van de vreselijke cover die Atomic Kitten een paar jaar geleden uitbracht. Welnu, vergeet die versie. Kardinal Offishall en Keri Hilson laten horen hoe het wél moet. Zelfs de videoclip is in al zijn eenvoud best de moeite waard.

Lees verder

Nieuwe video: Danko Jones – King Of Magazines

Mimi Wobbly is Danko Jones’ droomvrouw. Ze wordt wakker om elf uur ‘s ochtends, ze doet de hele dag niets anders dan drinken en autorijden, ze draagt zelden meer dan een bikini, haar favoriete hobby is puddingworstelen en ze heeft een lichaam dat haar naam eer aan doet (wobbly = wiebelig).

Lees verder

Nieuwe video: Young Capone/Mario – Choosin

Keuzes, keuzes, keuzes. De club zit vol met leuke meisjes, maar wie van hen zullen Young Capone en Mario Winans vanavond mee naar huis nemen? Het grootste gedeelte van deze videoclip hangen de twee zangers aan de bar en proberen een keuze te maken uit al dat vrouwelijk schoon. Aan de songtekst te horen hebben ze hun oog uiteindelijk laten vallen op twee meisjes die eigenlijk al een soort van bezet zijn.

Lees verder

Goede voornemens

Naast de vaste goede voornemens die we ons ieder jaar voornemen (meer eten, minder bewegen, de lotto winnen, eindelijk die Mt. Everest beklimmen, elke dag beginnen met een koude douche, Japans leren, etc., al het gebruikelijke) is dit ons grote nieuwe voornemen voor 2009: iedere week op tijd de videoclips.blog-poll bijwerken! Zal het ons lukken?

Lees verder

Nieuwe video: Chris Cornell – Scream

Je ziet het Chris Cornell denken: ‘hey, zulke dingen kunnen gebeuren. Het is toch niet mijn schuld dat de auto kapot ging?’ En daar heeft hij natuurlijk een punt. Helaas denkt zijn vriendin er anders over. De kapotte auto loopt uit op een grote ruzie waarbij er flink wordt geschreeuwd.

Lees verder

Nieuwe video: Katy Perry – Thinking Of You

Wat worden mijn lezers toch vergeetachtig, is wat ik dacht toen Thinking of You in de afgelopen dagen meerdere malen werd getipt. Weten ze dan niet dat ik die clip allang besproken heb? Wat ik nog niet wist is dat er eerder deze week een nieuwe versie in première is gegaan. Onder leiding van regisseur Melina is het toch al verdrietige verhaaltje nóg dramatischer geworden.

Lees verder

Nieuwe video: Beyoncé – Halo

Gelukkig wordt een tegenvallende Sasha Fierce video ook altijd vergezeld van een ouderwets mooie Beyoncé videoclip. In dit geval Halo, waarin twee mensen heel erg verliefd op elkaar zijn. Het is een video vol mooie kleine momenten. Eerlijk, ontroerend en herkenbaar. Niet geschikt voor eenzame mensen!

Lees verder

Nieuwe video: Beyoncé – Diva

Dit is de tweede videoclip die Beyoncé uitbrengt als de fictieve zangeres ‘Sasha Fierce’. Het nut van dat alter-ego is ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Vooral niet omdat één van Sasha’s belangrijkste kenmerken lijkt te bestaan uit het maken van goedkoop uitziende video’s. Niet echt een vooruitgang!

Lees verder

Nieuwe video: Alexandra Burke – Hallelujah

Alexandra Burke won de Engelse editie van X-Factor door in de finale het nummer Hallelujah te zingen (geschreven door Leonard Cohen maar beroemd gemaakt door Jeff Buckley), en nu wordt haar versie ook op single uitgebracht. In Engeland staat hij al op één.

Lees verder

Nieuwe video: Demi Lovato – La La Land

Hè bah. Bij Britney Spears kregen we tenminste nog een paar zorgeloze albums voordat ze begon te zeuren over hoe vervelend het is om beroemd te zijn. La La Land is pas de tweede single van Demi Lovato en blijkbaar heeft de jonge zangeres er nu al genoeg van. Dat belooft wat.

Lees verder

Nieuwe video: The BPA/Iggy Pop – He’s Frank (Washing Up)

Begin volgend jaar komt de normale versie uit van He’s Frank, tot die tijd mogen we genieten van deze extended club remix (7:57). Die klinkt heerlijk, maar laten we hopen dat de original version over een paar maanden wel wordt uitgerust met een interessantere clip.

Lees verder

Nieuwe video: David Archuleta – A Little Too Not Over You

Schrijven voor een doelgroep. Bij het maken van een videoclip voor (iemand als) David Archuleta is het niet genoeg als de clip alleen maar ‘leuk’ is en de muziek ‘lekker klinkt’. Neen, zo’n videoclip is pas geslaagd als iedereen die hem ziet ook een beetje verliefd wordt op David.

Lees verder

Nieuwe video: Tinchy Stryder/Taio Cruz – Take Me Back

Van een spannende videoclip moet Take Me Back het helaas niet hebben. Er zijn een paar korte scenes die hinten naar een groter verhaal (zoals twee vrouwen die om mysterieuze redenen ieder een grote zwarte hond naast zich hebben), maar het overgrote deel van de clip bestaat uit Tinchy en Taio voor een kale witte achtergrond.

Lees verder

Nieuwe video: Sway/Akon – Silver And Gold

Wijze raad van Akon en zijn nieuwe vriendje Sway aan alle mannen in het publiek: jongens, laat je nooit in met paaldanseressen. Zulke vrouwen zijn leuk om naar te kijken, maar het zijn kille professionals die al je Silver and Gold inpikken als je niet oppast.

Lees verder