Achter de schermen bij Shakira en Rihanna

Vorige week lanceerden Shakira en Rihanna de videoclip bij hun duet Can’t Remember To Forget You. Het resultaat was een stomend filmpje, waarbij de twee dames niet van elkaar af konden blijven. Lees hier de review nog eens terug. Na een week is het tijd om de balans op te maken. Hieronder een aantal feitjes op een rij.

  • Regisseur. Can’t Remeber To Forget You is geregisseerd door Joseph Kahn, die al een indrukwekkende C.V. heeft als het gaat om videoclips. Hij is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor Toxic van Britney Spears en LoveGame van Lady Gaga, maar werkte ook samen met Eminem, Muse en Destiny’s Child.
  • Lengteverschil. Shakira is een stuk korter dan Rihanna, maar ze wegen allebei ongeveer 57 kilo.
  • Controverse. De Colombiaanse politicus Marco Fidel Ramirez vindt het clipje veel te aanstootgevend en mekkert in de New York Daily dat televisiestations Can’t Remember To Forget You zouden moeten weren. Hij noemt het ‘een promofilm voor homoseksualiteit’.
  • Views. In een week tijd is de clip al ruim 70 miljoen keer bekeken en heeft het meer dan 500.000 likes ontvangen. Ter vergelijking: de nieuwe clip van Justin Bieber verscheen een dag eerder en behaalde in hetzelfde tijdsbestek ‘slechts’ 13 miljoen views.
  • Hitlijsten. Ondanks de grote hoeveelheid airplay die dit nummer geniet heeft het duet nog nergens ter wereld de nummer 1-plek in een officiële chart weten te veroveren. Wel staan Rihanna en Shakira al op een tweede plek in Spanje. In de Nederlandse top40 bezetten zij momenteel een bescheiden achtentwintigste positie.

Bekijk hieronder ook het behind the scenes filmpje, dat Shakira online heeft gezet.

Lees ook:Nieuwe video: Rihanna – What Now
Lees ook:Nieuwe video: Shakira – Waka Waka (This Time For Africa)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Achter de schermen bij Shakira en Rihanna

  1. MASH

    Nog een leuk weetje: Shakira is 11 jaar ouder dan Rihanna! :O

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>