Nieuwe muziek: Jessie J – Sweet Talker

Nog geen jaar nadat haar tweede album ‘Alive’ niet de gehoopte resultaten behaalde, is Jessie J terug met een nieuwe plaat. ‘Sweet Talker’ brengt haar terug naar haar roots – in zoverre je daar nu al van kunt spreken – want lijkt in vele opzichten op haar debuut. Met een handjevol instant-hits, veel stemacrobatiek en ook een paar flinke missers.

Op het eerste gehoor vind ik opener Ain’t Been Done één van de sterkere tracks. Het heeft dezelfde zelfverzekerdheid als Jessie J-hits Do It Like A Dude en Nobody’s Perfect. Ze kenmerkt zich op dit soort platen door een bepaalde swag, en door haar opvallende ad libs. Het nummer is ook niet te glad geproduceerd, zoals later op het 45-minuten-durende album wel een aantal keer gebeurt.

Een ander hoogtepunt is Keep Us Together, dat een tikkeltje meer richting R&B gaat. Het is luchtig en heeft een erg sterk refrein. Ik heb het idee dat dit nummer op een organische manier tot stand is gekomen, vanuit een jam-sessie ofzo. Hetzelfde geldt voor Seal Me With A Kiss, een samenwerking met De La Soul. Het klinkt niet geforceerd, maar juist vrolijk en speels.

Een nummer Masterpiece noemen is op zichzelf al gewaagd – Madonna deed het ook al eens – maar het is geoorloofd als het inderdaad één van de beste tracks van het album blijkt. Wat mij betreft was dit de perfecte opvolger van leadsingle Bang Bang geweest, maar Jessie is niet bijster goed in het kiezen van haar singles. Burnin’ Up gaat niets doen in de internationale charts, daarvoor is het veel te middelmatig.

Maar er staan ook een aantal echte missers op Sweet Talker. Eén woord nemen en dat zesentwintig keer herhalen vormt nog geen refrein, maar daar lijkt Jessie anders over te denken. Ze doet het op Fire, en ook op Loud, het eindeloos opdreunen van de titel. Hieraan is te merken dat dit album in amper een jaar in elkaar is gezet. Ook de ballades weten me niet te raken, met name omdat Jessie daar alle kanten uitschiet met haar stem. Hou het klein, meid, bij dergelijke nummers.

Jessie had beter de acht beste liedjes samen kunnen voegen, om zodoende de kwaliteit te waarborgen. Al met al is Sweet Talker een verbetering ten opzichte van Alive, maar is het te veilig geproduceerd en bevat het te veel fillers om echt indruk te maken.

Lees ook: Jessie J / 2 Chainz – Burnin’ Up

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>