Nieuw album: Selena Gomez – Revival

Eerst was ze een Disney-meisje, toen voornamelijk het vriendinnetje van Justin Bieber, maar inmiddels is Selena Gomez een volwassen vrouw die serieus wil worden genomen met haar muziek. Haar nieuwe plaat Revival verscheen deze week. 

Dat ze echt geen meisje meer is laat Selena al zien door naakt op de cover te staan. Maar bezorgde ouders hoeven zich geen zorgen te maken, alles is uiteraard netjes afgedekt. Want echt buiten de lijntjes durft Selena dan weer niet te kleuren. Dat is ook nadrukkelijk te horen in de muziek. Op Revival staan elf voortreffelijk geproduceerde liedjes, die eigenlijk niemand tegen de borst kunnen stuiten. En dat terwijl Selena van zichzelf al een niet bepaald onderscheidende stem heeft.

Toch staan er best een aantal goede tracks op. Sober bijvoorbeeld, waarop Selena haar vriendje ervan beticht dat hij alleen van haar kan houden als hij gedronken heeft. Dit soort nummers wordt gekenmerkt door een bepaalde zwoelheid, die we ook al op Good For You hoorden. Sowieso is Selena sterker in de rustige nummers, zoals bijvoorbeeld ook Camouflage. Veel meer dan een piano heeft ze daar niet nodig. Helaas worden voor andere tracks teveel herhalinkjes en trucjes (zoals het fluitje in Kill Em With Kindness) gebruikt. Dat gaat tegenstaan na een aantal luisterbeurten. Body Heat lijkt dan weer zo van een Jennifer Lopez-plaat geplukt.

Om van een Revival te spreken, zoals Selena zelf doet, gaat dus ook te ver. Ze zingt geen tienerpop meer inderdaad, dat is waar. En ze heeft zich voor haar eigen idee wellicht ontworsteld van haar brave imago. Maar om écht interessant te zijn loopt ze toch nog veel te veel in de pas.

Bekijk de videoclips die verschenen van Revival:
Selena Gomez – Good For You  
Selena Gomez – Same Old Love

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>