Nieuw album: Rhodes – Whishes

Ben je met deze dalende temperaturen nog op zoek naar een echt winterse plaat? Waarbij je, liefst voor de open haard en met een mok extra sterke cappuccino, lekker weg kan dromen? Dan ben je bij Rhodes aan het juiste adres.

Whishes is het debuutalbum van deze Britse zanger en is ijzersterk. Misschien ken je Rhodes van de track Let It All Go, een duet met Birdy dat eveneens op het album staat. Maar ook op eigen kracht weet de singersongwriter te overtuigen.

Luister bijvoorbeeld eens naar het door gitaar gedreven Breathe (in gedachten zie je de winterse ademwolkjes) of het melancholisch galmende You & I, waarop Rhodes zijn lief vraagt in hoeverre ze nog bij elkaar zijn. Ook zijn verstilde vertolking van het Taylor Swift-nummer Blank Space is bijzonder. Zonder alle opsmuk komt de tragiek, die achter de tekst schuilgaat, pas echt naar boven.

Ondanks de vaak wat droeve toon, wordt het nergens pathetisch. Hoewel een heel klein beetje wegkwijnen in zelfmedelijden best is toegestaan in de koude wintermaanden. Lekker vanachter de beslagen ruiten.

Andere album-reviews: Selena Gomez – Revival * Azealia Banks – Broke With Expensive Taste * Taylor Swift – 1989 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>