Nieuw album: Demi Lovato – Confident

Afgelopen week lanceerde Demi Lovato het titelnummer van haar nieuwe plaat Confident, en nu is ook de rest te beluisteren. De zangeres maakt het allemaal wat persoonlijker en kiest voor thema’s die op haar eigen leven slaan.

Zoals een vaste bezoeker al terecht opmerkte lijkt Demi Lovato een beetje het stoute stiefzusje van Taylor Swift. Waar de 1989-zangeres altijd binnen de lijntjes kleurt, is het op Demi’s plaat allemaal wat donkerder en wat schurender. Zo scheldt ze af en toe (Waitin For You, Wildfire) en roept iedereen op om vooral lekker in de rondte te zoenen (Cool For The Summer).

Confident is wat dat betreft ook ver verwijderd van Demi’s suikerzoete Disney-plaat Let It Go, waarmee nog steeds miljoenen kinderen en ouders vrolijk meezingen. Op het titelnummer komt er bijvoorbeeld een muur van geluid op je af, vol dreigende drums en aanzwellende blazers. En op Kingdom Come experiment ze met trapmuziek, en doet ook Iggy Azalea een duit in het zakje.

Er staan ook wel wat ballades op (Father, over haar in 2013 overleden vader, en Lionheart), maar op beide tracks verliest Demi zich op een gegeven moment in de bombast. Om echt te raken mag het allemaal iets kleiner, iets intiemer. Al zullen de Lovatics – zijn er nog fans zónder bijnaam? – het waarschijnlijk niet met me eens zijn. Die zien zichzelf al met hun telefoon in de lucht zwaaiend op een concert staan natuurlijk. En daar zijn die tracks dan weer uitstekend geschikt voor.

Al met al is Confident een solide pop-album, dat af en toe wel wat subtieler had gemogen. Demi staat bijna de gehele plaat op standje orkaan. Mijn favoriete track blijft toch single Cool For The Summer. Zo ondeugend en catchy wordt het helaas nergens meer.

Bekijk de videoclips die verschenen van Confident:
Demi Lovato – Cool For The Summer 
Demi Lovato – Confident 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>