MTV Awards: wie zorgt voor het jaarlijkse opstootje?

Vannacht is het zover: dan worden de MTV video music awards uitgereikt in Los Angeles. Leuk zo’n show met grote artiesten en belangrijke prijzen. Maar wie zal er zorgen voor het jaarlijkse opstootje? Wie zal zichzelf vereeuwigen en morgen het gesprek zijn bij de koffieautomaat? De échte hoogtepunten van zo’n show hebben namelijk zelden iets met muziek te maken. Herinneren jullie je deze incidenten nog?

 

 


De tongzoen

Waarschijnlijk het meest beroemde moment vond plaats in 2003. Madonna gaf een optreden, waarbij ze zowel Britney Spears als Christina Aguilera vol op de bek pakte. Saillant detail was dat Britney’s ex-liefje Justin Timberlake met grote ogen toekeek vanuit de zaal. De hele wereld was in rep en roer en het fragment werd als een dolle verspreid over het internet. De zoen met Christina wordt overigens nogal eens vergeten, terwijl deze net zo smaakvol was.

De vleesjurk
In 2010 zijn alle ogen gericht op Lady Gaga, die één van haar prijzen komt ophalen in een vleesjurk. Aan Cher vraagt ze tussen neus en lippen door of deze even haar meat purse kan vasthouden. Wekenlang was Gaga dan ook voer voor satire. Maar het kwam haar populariteit – die op dat moment toch al enorm was – alleen maar ten goede. Want laten we eerlijk zijn, wie kent Lady Gaga nou niet?

De onderbroken speech
In 2009 onderbrak Kanye West de snoezige Taylor Swift, omdat hij het niet eens was met de uitreiking in de categorie Best female video. Taylor won, maar Kanye verkoos Beyoncé. ‘She had one of the best videos of all time‘, sprak hij over Single ladies. Inmiddels heeft hij al diverse malen zijn excuses gemaakt – en ook Taylor Swift liet blijken over aardig wat zelfspot te beschikken (onder andere in de promo voor aanstaande uitreiking).

De vergane glorie
Britney Spears dan in 2007, vier jaar na haar tongzoen. Ze kreeg weer de nodige aandacht, al was het deze keer door haar catastrofale optreden. Het moest haar grootse comeback worden, Britney zou optreden met het nummer gimme more, maar daar was ze duidelijk nog niet klaar voor. Opzichtig playbackend struinde de zangeres over het podium, zich ogenschijnlijk niet bewust waar ze in vredesnaam was belandt. Warrig en in een complete roes. Had niemand haar tijdens de generale repetitie kunnen zeggen dat ze dit beter kon cancelen?

Wat zal dit jaar hét gespreksonderwerp zijn aan de hand van de uitreiking? Wij zetten ons geld in op Nicki Minaj, die één van de optredens zal verzorgen. Aangezien haar ster rijzende is, en deze dame wel houdt van wat controverse, zou zij wel eens de talk of the town kunnen worden.


facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>