Column: Geloofwaardigheid EMA’s compleet verdwenen

Wat was het weer een aanfluiting he, de Europese versie van de MTV Awards? Naast een buitengewoon rommelige show – waar reclameblokken dwars door optredens werden geprogrammeerd – waren vooral de winnaars van de EMA‘s van een bedenkelijk niveau. Beste vrouwelijke artiest, Taylor Swift? Beste mannelijke artiest, Justin Bieber? En beste live act, nog maar eens Taylor Swift? Nee sorry, maar dan verlies je alle geloofwaardigheid.

Justin Bieber snap ik nog, daar wordt gewoon ongelofelijk vaak op gestemd door bakvisjes. Maar Taylor Swift is in Europa verre van populair, en heeft overduidelijk zoveel prijzen in de wacht gesleept omdat ze als enige ook daadwerkelijk aanwezig was. Hoe anders valt het uit te leggen dat dit überbrave popje zonder aanwijsbare hits veel grotere artiesten als Rihanna en Lady Gaga versloeg? En dan hebben we het nog niet eens over de categorie ‘live act’, waar haar nominatie zelfs al twijfelachtig is, laat staan haar winst.

Zo zijn de MTV Awards eigenlijk verworden tot een uit de kluiten gewassen Kids Choice Award, waar werkelijk alleen tieneridolen – naast Justin en Taylor kaapten ook One Direction en Carly Rae Jepsen enkele prijzen weg – met de eer strijken. Bovendien winnen jaarlijks vooral de aanwezige artiesten, wat dus duidt op kijkersbedrog. Doe niet alsof het op basis van stemmen gebeurt, terwijl de winnaars simpelweg door de organisatie worden aangewezen. Nee, er moet drastisch iets veranderen aan dit jaarlijkse evenement, want op deze manier is er niets prestigieus meer aan.

Beste videoclip werd overigens gewonnen door PSY met Gangnam Style.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Column: Geloofwaardigheid EMA’s compleet verdwenen

 1. Roy

  Goed dat je dit aan de kaak stelt, de persen moeten gestopt! Ik ben benieuwd naar je analyse van het Eurovisie Songfestival.

    /   Reply  / 
 2. Sascha

  Helemaal mee eens, wat een totale blamage, die hele show! Totaal niet meer serieus te nemen, de waarde van zo’n award gaat nu ook helemaal verloren…

    /   Reply  / 
 3. L Driessen

  Wat hebben die Awarts toch voor een waarde? En als je je bedenkt dat er honderden van zijn uitgedeeld dan is de onderstaande Award toch van een ander niveau. Een uniek niveau;
  ……………………..
  Ik zag dit als bijschrift onder een video van een toen 9-jarigzingend meisje.
  Plaque of Appreciation
  Artist / Connie Talbot
  We hereby present our appreciation of your dadicated
  love and passion to the children around the world.
  Your efforts and contribution in this G20 special project
  ‘ Road for Hope’ will be rememberedin the hearts of
  many people
  8th November 2010
  Je Hoon Lee President of Korea BBBB Association

    /   Reply  / 
 4. Madiek

  Hahahaha you got Connie-Talbot-bommed

    /   Reply  / 
 5. Anoniem

  De ‘idolen’ worden dan ook jonger en jonger? Waar blijven die échte artiesten? Vroeger waren de MTV ema awards veel beter.

    /   Reply  / 
  1. Anoniem

   * De vraagteken moet weg achter ‘jonger’ :D

     /   Reply  / 
 6. SHIZZLE

  Je haalt me de woorden uit de mond. Stelt geen reet meer voor die EMA’s… :/

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>