MTV Video Music Awards 2013: wat kunnen we verwachten?

Aankomend weekend zijn de jaarlijkse MTV Video Music Awards (VMA’s). Videoclips.blog blikt alvast vooruit.

Het evenement, dat deze keer in Brooklyn wordt gehouden, gaat allang niet meer enkel over videoclips of over prijzen. Het is vooral een goede graadmeter voor wie er nog allemaal toe doet in het wereldje. Het gaat om zien en gezien worden; dat begint al op de rode loper, waar massa’s persmuskieten staan opgesteld. Daarna begeeft iedereen zich naar de enorme zaal, waar de awards zullen worden uitgereikt. Maar ter plaatse is vooral de vraag: wie geeft de meest spraakmakende performance?

Line-up
En daarvoor zijn dit jaar meer dan genoeg kanshebbers, want MTV heeft een line-up samen weten te stellen waar je U tegen zegt. De opening alleen al wordt verzorgd door Lady Gaga. Met in het achterhoofd die fenomenale versie van Paparazzi in 2009 zou dat meteen al voor een hoop vuurwerk kunnen zorgen. Vervolgens zijn er optredens van Bruno Mars, Macklemore & Ryan Lewis, Miley Cyrus, Robin Thicke, Kanye West en Justin Timberlake. Allemaal gegadigden voor een knallend optreden. En alsof dat nog niet genoeg is zal Katy Perry de show afsluiten met een nieuw nummer van haar aankomende album Prism. Ik moet zeggen dat de line-up wel eens minder sterk is geweest!

Hoofdprijs
De belangrijkste categorie is natuurlijk video of the year. De genomineerden zijn meestal een afspiegeling van wat er op dat moment populair is – vooral onder de jeugd. Dat is ook dit jaar het geval. De vijf kanshebbers hebben fijne videoclips afgeleverd, maar verdienen geen van allen de titel ‘beste videoclip van het afgelopen jaar’. Maar goed, het is nu eenmaal een show van het rete-commerciële MTV en dus zijn er enkel top40-artiesten gekozen. En daarom gaat het tussen Macklemore, Taylor Swift, Justin Timberlake, Bruno Mars en Robin Thicke. Heb jij een favoriet?

Wie wint de video of the year award?

 • Justin Timberlake - Mirrors (38%)
 • Bruno Mars - Locked Out Of Heaven (20%)
 • Robin Thicke / T.I. / Pharrell - Blurred Lines (18%)
 • Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop (12%)
 • Taylor Swift - I Knew You Were Trouble (12%)
Loading ... Loading ...


Uitzending

Voor de Nederlandse fans die de show live willen zien is er een kleine kink in de kabel. Door het tijdsverschil tussen New York en Amsterdam is de uitzending te volgen van 2:00 tot 5:00 ‘s nachts, van zondag op maandag. Dat wordt dus een nachtje doortrekken óf de wekker op tijd zetten. Als je echter te veel waarde hecht aan je slaap volgt er op maandagavond een herkansing. Om 20:00 wordt de hele show namelijk nog eens in zijn geheel herhaald. Dat is dan niet live, maar wel een heel wat degelijker tijdstip.

Zie ook: MTV Awards: wie zorgt voor het jaarlijkse opstootje?

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “MTV Video Music Awards 2013: wat kunnen we verwachten?

 1. MASH

  Hopelijk wordt een betere show dan vorig jaar, toen namen Taylor Swift en Justin Pieper bijna alle awards mee naar huis… -,-” Voor de rest was de hele show saai…

    /   Reply  / 
 2. vinn

  Wat vaak gebeurt bij de VMA’s is dat een man de beste mannelijke video heeft gewonnen maar een andere man de video of the year wint.
  Zo zou het dit jaar dus zomaar kunnen dat Robin Thicke de beste award wint voor de Video MEN en Justin Timberlake de video of the year heeft. Dat zou toch niet kunnen eigenlijk.

    /   Reply  / 
 3. Malek

  Idd Vinn, vind ik ook altijd zo vreemd bij die show. Klopt van geen kant. Ben wel benieuwd naar Lady Gaga en Kanye

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>