Op verzoek: Bullet for my Valentine – All these things I hate


Ja zo heb ik me ook weleens gevoeld. Nare gebeurtenissen die steeds terugkomen. Het blijft maar malen en het lukt je simpelweg niet om ergens anders aan te denken. Dat is precies wat er gebeurt met het meisje in deze clip van Bullet for my Valentine. Achter elkaar ziet ze vlak voor haar ogen haar vriendje verongelukken. Keer op keer op keer op keer, zonder dat ze er iets aan kan doen.
En het is niet alsof ze het niet probeert. Weliswaar zien we het ongeluk de eerste keer nog zoals het echt gebeurd moet zijn, waarbij de hoofdrolspeelster uiteraard nog van niets weet en geschokt toekijkt hoe de zwarte auto van haar geliefde wordt geramd door een witte pick up.

Maar de volgende keer dat ze wakker schrikt heeft ze al merkbaar een déja-vù ervaring. Ze kijkt verontrust om zich heen omdat ze de situatie herkent en al voelt wat er komen gaat. Alle volgende keren weet ze zelfs precies waar en wanneer het gaat gebeuren en probeert ze haar vriend wanhopig tegen te houden… vanzelfsprekend zonder resultaat.

Het laatste shot van haar gedeelte van de video is ook erg sterk. Het eindigt niet met de crash, maar met een vluchtige blik door het raam waardoor ze nog nét ziet hoe die witte pick-up voor de zoveelste keer aan komt rijden. Onheilspellend. Helaas vond iemand het nodig om deze intrigerende beelden af te wisselen met opnamen van Bullet for my Valentine zelf. De band staat hier te spelen in een mistig bos naast een grafkist en het ziet er allemaal uit als een goedkope scene uit de eerste de beste horrorfilm. Het is alsof twee regisseurs (één hele goeie en één hele slechte) samen hebben gewerkt aan deze clip en het niet met elkaar eens konden worden. Zonde!

En de muziek?

Oeps, dit wordt nog lastig bij deze op verzoek recensies. We kunnen er denk ik wel vanuit gaan dat mensen alleen een clip aanvragen als ze een artiest heel erg goed vinden. Pijnlijk, als ik dan moet zeggen dat het niet helemaal mijn cup of tea is. Laat ik beginnen met iets positiefs. Mijn favoriete moment in All these things I hate begint op 2:30 in de song. De band stort zich in een instrumentale passage en plotseling lijkt het nummer toch nog even heel interessant en spannend te worden! Helaas duurt het maar een halve minuut. De andere drie-en-een-halve minuut vond ik… minder interessant. Misschien heb ik gewoon teveel Amerikaanse rockbandjes meegemaakt, maar ik kon hier niet horen wat Bullet for my Valentine nu zo speciaal maakt.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Op verzoek: Bullet for my Valentine – All these things I hate

 1. denise

  vooral de instumenten en de zang erbij dwingt me om het nummer leuk te vinden.
  vooral het instumenten gedeelte is goed …

    /   Reply  / 
 2. denise

  verder vind ik dit trouwens ook niet het beste nummer van bullet

    /   Reply  / 
 3. erik

  Ik ken geen andere nummers van ze. Tot voor kort had ik nog nooit van het bestaan van dit bandje gehoord. :p

    /   Reply  / 
 4. denise

  op het moment heb ik een nummer hit the floor op mijn mp-3 staan, DAT vind ik nou een goed nummer

    /   Reply  / 
 5. remkje

  Geweldig nummer vind ik dit! :D
  *ik had hem dan ook naar denise toegestuurd ;) *

    /   Reply  / 
 6. xYvettex

  Bullet For My Valentine maakt goede muziek vind ik maar je moet er maar net van houden [;

    /   Reply  / 
 7. Lianne

  Geweldig nummer!
  Ook de nieuwe nummers van hun nieuwe album klinken echt goed!

    /   Reply  / 
 8. Lianne

  Ze hebben trouwens ook sinds een tijdje een nieuwe clip gemaakt: scream, aim, fire!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>