Nieuwe video: Kasabian – Shoot the runner


Een paar jaar geleden was Kasabian behoorlijk hip geweest met een video als deze, maar inmiddels is de rotoscoping techniek (waarbij filmbeelden frame voor frame door de computer worden overgetrokken) ook alweer een beetje oud nieuws. Maar dat deert niet, indien goed gebruikt blijft het resultaat leuk om naar te kijken.

Zo ongeveer moet regisseursduo Alex and Martin ook gedacht hebben, en dus werd deze hele video gemaakt met de rotoscopische techniek. Het resultaat is erg de moeite waard, vooral door het aparte kleurgebruik. Dit hele filmpje oogt als een psychdelische jaren '60 poster die voor je ogen tot leven komt. Heel bijzonder.

En dan zijn er nog de spatten en vlekken die na de nog relatief rustige eerste minuut (op het ritme van de muziek!) door het beeld heen knallen. Het lijkt bijna alsof de animator is uitgeschoten met zijn verf, wat het gevoel nog eens verhoogt dat je naar een echte animatievideo zit te kijken, en het is een mooie abstracte manier om de beelden te dramatiseren. De video krijgt er in ieder geval een hele eigen sfeer door. De associaties die je met zoveel spetters, druppels en vlekken moet hebben mag je er helemaal zelf bij verzinnen. Het lijkt mij redelijk onschuldig (ik moet vooral aan verf denken), maar zelfs ik kan niet ontkennen dat er ook witte "verfvlekken" op de camera terecht komen als zanger Tom Meighan met duim en wijsvinger schietbewegingen maakt.

En de muziek?

De wereld heeft meer bands nodig zoals Kasabian. Het rockt maar door en door en door en door… en ik vind het geweldig. Je zou het ouderwets goed kunnen noemen, maar door de subtiele elektronische accenten klinkt Kasabian toch altijd behoorlijk bij de tijd. Shoot the runner is niet hun allerbeste nummer (die eer blijft voorbehouden aan het nog altijd magistrale Cutt Off), maar het komt in de buurt. Die break halverwege en hoe het nummer daarna pas écht explodeert… zeldzaam goed.

Zie ook:
- Nieuwe video: Teddybears – Cobrastyle
- Gloednieuwe video: Oasis – The Masterplan
- Nieuwe video: Muse – Knights of Cydonia

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kasabian – Shoot the runner

 1. denise

  verf !
  het nummer is opzich wel goed :)

    /   Reply  / 
 2. Joop

  De video is verouderd en doet het niet meer, spijtig!

    /   Reply  / 
 3. erik

  Het is helaas erg lastig om alle oude video’s te blijven controleren. Het zijn er inmiddels gewoon teveel om ze elke dag even na te lopen. ;) Ik ben afhankelijk van dit soort berichtjes dus DANK JE :) Nu doet hij het weer. Heerlijk nummer.

    /   Reply  / 
 4. Chita

  Gast! Doe niet zo belangrijk, rotoscopie werd ook al gedaan in Sneeuwitje van Disney!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>