Nieuwe video: The Raconteurs – Level


Dit is een zeldzaam goede live-video van het nummer Level door The Raconteurs. Deze video is zo fascinerend omdat het voor de verandering echt een live-video is. Wat je meestal ziet in performance videos is een playbackende band die probeert synchroon met de muziek te acteren. Maar dit niet, dit is echt. Dit is dan ook niet de exacte album-versie van Level.

Want ja, dit is wel de officiële videoclip, maar wat regiseusse Sophie Muller heeft gedaan is simpelweg de band in een oefenruimte gezet met haarzelf, een select groepje fans en wat cameramannen. Daarna was het een kwestie van de camera's laten lopen, de band laten spelen en hopen op een beetje magie.

En die magie kreeg ze. Wel meer dan een klein beetje ook. Kijkend naar deze video begin je je af te vragen waarom niet alle clips zo gemaakt worden. De band van zo dichtbij zien spelen heeft absoluut iets magisch. Korte blikken die onderling worden uitgewisseld, kleine hoofdknikjes, de brede glimlach van Jack White tijdens een geslaagde gitaarsolo. Bandleden met gesloten ogen en van concentratie samengeperste lippen. Het is allemaal even prachtig. Hier kan geen enkele geplaybackte immitatie-live video tegenop. Voor iedereen leuk om naar te kijken, voor fans van The Raconteurs helemaal genieten geblazen!

En de muziek?

Eerst Steady as she goes, toen Hands en nu dit weer. Ik geloof dat ik die CD toch maar eens aan moet schaffen. Wat een goed nummer is dit! Ik word helemaal verliefd op dat geluid, die riff die maar door blijft gaan, die twee zangers die zo leuk op elkaar inspelen, die geïnspireerde gitraarsolo's. Ik hoop dat de albumversie net zo goed is als deze, want hier spat het speelplezier bijna letterlijk vanaf!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: The Raconteurs – Level

 1. denise

  beetje veel van het zelfde in het nummer, maar zeker niet slecht :)

    /   Reply  / 
 2. Eef

  ZAAAAAAAAAAALIG !!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 3. erik

  Helemaal mee eens Eef! Wat een band! :D

    /   Reply  / 
 4. yanick

  Hey, hebben jullie ook de audio van deze clip zonder video??
  Dit is zoveel beter dan de cd versie en deze MOET ik hebben!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>