Nieuwe video: Queens Of The Stone Age – Sick Sick Sick


Zelden was de titel van een song toepasselijker dan bij deze nieuwe videoclip van Queens Of The Stone Age. Ik heb in mijn leven al heel wat horrorfilms gezien en ik durf mezelf te omschrijven als iemand met een redelijk sterke maag, maar met deze clip had ik toch af en toe wat moeite. Wat een onsmakelijk filmpje is dit.

Maar wel grappig. Mensen met een duister gevoel voor humor zullen er vast ook om kunnen lachen. Ik zou alleen niet kijken als je straks nog gaat eten.

Al helemaal niet als er vlees op het menu staat.

Ik zal er verder niet teveel over vertellen. Het zou zonde zijn om de verrassing te verpesten. Want of je dit nu gepast vindt of niet, goed gemaakt is het allemaal wel. De echte horror-momenten komen telkens in extreem korte flitsen voorbij. En dan wel op zo'n manier dat je je steeds bezorgder begint af te vragen of je dat nou goed gezien hebt en of de clip echt daarover zal gaan.

En de muziek?

Wat is hij goed! De Queens Of The Stone Age overtreffen al mijn verwachtingen met misschien wel hun beste single ooit. Af en toe zou ik zweren dat ik de invloed van Tim Vanhamel nog ergens hoor, maar voor zover ik kan achterhalen heeft onze favoriete Belg toch echt niet meegewerkt aan het nieuwe Queens-album. De muziek is zo simpel en effectief, en toch heeft niemand het ooit eerder bedacht. We kunnen alleen maar hopen dat het hele album net zo smerig en hard klinkt als deze geweldige eerste single.

facebook share facebook share

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Nieuwe video: Queens Of The Stone Age – Sick Sick Sick

 1. Roos

  Bluh

    /   Reply  / 
 2. Jozzie

  Goed nummer weer van QOTSA, met een passend videoclippie. Maar om nu te zeggen dat het onsmakelijk, smerig en ongepast is, nee, zeer zeker niet. Ik vind het juist zeer passend bij de muziek, en van hun kan/mag je dat verwachten. Maar goed, ieder vind daar het zijne van, dus gewoon kijken en luisteren en daar weer zelf een mening (of niet) over geven. Al met al heb ik ervan genoten, en kijk zeker uit naar de rest van het album.

    /   Reply  / 
 3. Eva

  Sorry maar ik vind dit dus helemaal niks. Ik hoor er bijna geen melodie in en het clipje vind ik gewoon vies. Ik kan nauwelijks geloven dat iemand dit voor zijn plezier gaat luisteren.

    /   Reply  / 
 4. Mark

  Sorry hoor, maar wat kun je in godsnaam goed vinden aan dit nummer. Ik heb werkelijk niks goeds kunnen ontdekken. Slechtste nummer van 2007!

    /   Reply  / 
 5. Felix

  ik vind het wel een vet nummer en het blijft ook lekker hangen alleen de clip vond ik eigelijk wel meevallen met de “engheid” hij is wel vies maar toen ik de beschrijving hoorde dacht ik, zal ik hem wel kijken maar toen ik hem had gezien vond ik het allemaal wel een beetje overdreven, niet echt horror.. maar ach verder wel mooi gemaakt etc

    /   Reply  / 
 6. cinderella_princess

  omg!!!
  noemen ze dit nog muziek???
  20 a 30 sec. heb ik naar die clip gekeken en ik kreeg al bijna hoofdpijn!
  als ik zo’n clips zie denk ik zo van ‘WTF?’

    /   Reply  / 
 7. jes

  ja dit is nou rock cinderella, niet dat kinderachtige pop meisje avril ^^

    /   Reply  / 
 8. cinderella_princess

  dan nog liever dat kinderachtig pop meisje dan dit gejank!!

    /   Reply  / 
 9. Debby

  Hmm, de clip valt wel mee, niks engs te zien. Ik snap natuurlijk wel wat die kok constant doet en dat er steeds weer een bandlid minder is…. de muziek is redelijk. Maar ik ken de muziek dan ook niet zó erg goed, dus het viel eigenlijk wel mee^^

  Even antwoorden op jes:

  Heel toevallig is Avril GEEN kinderachtig pop meisje. Alleen omdat ze zo nu en dan model is voor reclames en andere shoots is ze meteen een popje????? WTF?? En de muziek die ze maakt is zeker geen pop. Anders de volgende keer goed luisteren;-)

    /   Reply  / 
 10. Joris

  Als ik zo zulke reacties lees van Cinderella Princess, dan denk ik zo van: haal de peterselie uit je oren en geniet van echte rock ‘n fokkin’ roll! Beste rocknummer dat ik dit jaar hoorde, leuke zwart-komische clip wereldband. :-)

    /   Reply  / 
 11. Anne Jan

  Erg tof nummer met een gave clip. Ik hou wel van het melodieuze en symfonische, maar dit spreekt me ook wel aan. ‘T is gewoon een erg lekker rock nummer. :)

    /   Reply  / 
 12. XTYJ

  Hoi,,

  Ik vind et best nog ne wijs liedje…
  Niet echt, het ‘beste’, gewoon mooi in zijn genre.

  Ik ben ook een raar meiske, maar die clip is echt te vet !!! Ik ben verzot (sorry voor mijn taalgebruik) op zo dingen. Alé, bloed en vlees en slachtingen etc. Ps: ik ben geen moordlustig type ofzo.

  Ahja, Jess en Debby : Avril lavigne is niet meer de ‘chick’ van vroeger trouwens. Ze is van haar punk imago en doet nu mee met de main stream. Dat kun je wel merken aan haar recenste liedje ‘girlfriend’. De muziek die ze vroeger maakte wad levendiger en krachtiger. Maar nu, begint ze levenloos te worden met haar muziek en dat is jammer.

  Greetz…

    /   Reply  / 
 13. erik

  Ik ben het met Joris eens ;)

    /   Reply  / 
 14. Debby

  @ XTYJ: Duh, dat weet ik ook wel dat ze niet meer de “chick” van vroeger is. Ik heb het nieuwe album en er staan nog steeds een paar flinke punkrock nummers op. En ze begint niet levenloos te worden. Mensen horen 1 nummer van haar en meteen word ie bekritiseerd. Luister dan ff naar het hele album ofzo!

    /   Reply  / 
 15. Gabber

  Hoe kwamen we van QOTSA op Avril Lavigne? Hopelijk gaan ze niet weer een hele tijd over haar door, daar is dit nummer te goed voor ;)
  Maar het nummer klinkt idd een beetje toonloos als je oppervlakkig luistert. Als je je speakers wat harder zet of er echt naar luistert hoor je echt heel veel verschillende dingen. Dit is ook zo’n nummer waarvan je niet weet dat je nem luistert of een soort van voor je onderbewustzijn is gemaakt..

    /   Reply  / 
 16. Nathalie

  Dit nummer is zo heerlijk …
  Vooral die ‘Sick Sick Sick’.

  De clip vind ik dan weer wat ranzig, alhoewel het bij dit liedje niet echt storend is…

    /   Reply  / 
 17. Prime

  Tof nummer! Doet me alleen erg denken aan het nummer van zijn dikke vriend en voormalig bandlid Dave Grohl die met de Foo Fighters een poosje terug het geweldige nummer “No One Knows” gemaakt heeft… Dus niet origineel, maar wel lekker!

    /   Reply  / 
 18. Mattia

  Mensen, als je niet naar Queens of the Stone Age luistert, en je hebt nog nooit iets anders van ze gehoord alsjeblieft zeg dan niet meteen dat het herrie is en dat je er niks in hoort. Toen ik de eerste keer QOTSA hoorde vond ik het ook herrie, maar deze mensen zijn niet voor niets beroemd, er moet dus iets speciaals zijn aan hun muziek. Probeer het te waarderen, en probeer de schoonheid van dit nummer te horen. Als je je best er voor doet mag je oordelen.

    /   Reply  / 
 19. Misspook

  Geweldig :D
  Toen ik het voor het eerst zag dacht ik echt dat het eentonig was, als je het wat vaker luisterd is het zeker wel afwisselend.
  En de clip is geniaal. Leuk bedacht en vies =]

    /   Reply  / 
 20. Prepaid

  Prime > ‘No one knows’ is van QOTSA (met Dave Grohl als gast)…. =|

    /   Reply  / 
 21. Jozefien

  Nu weet ik weer waarom ik vegetariër geworden ben ;) Maar de clip past gewoon ongelooflijk goed bij dit heerlijke nummer! En ik kan er best nog 10 keer naar kijken eigenlijk, zo ontdek je steeds nieuwe dingen! love it.

    /   Reply  / 
 22. Pingback: Binnenkort op videoclips.blog, zes potentiële poll-winnaars | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>