Nieuwe video: Soundgarden – Black Rain


Soundgarden is terug, en geen seconde te vroeg als we deze animatievideo mogen geloven. De aarde wordt namelijk aangevallen door buitenaardse wezens en zowel het Amerikaanse leger als superheldenrockgroep Dethklok (op de rode vliegende schotel) slagen er niet in om het Godzilla-achtige monster te verslaan. Gelukkig arriveren Chris Cornell en zijn mannen net op tijd om de aarde alsnog te redden vanuit hun gigantische Viking-robot.

Black Rain voelt als een Amerikaans feestje waarvoor wij in Europa niet zijn uitgenodigd. De video werd geregisseerd door Brendon Small, in Amerika wereldberoemd vanwege zijn tekenfilmserie Metalocalypse over de avonturen van superheldenrockgroep Dethklok. Gitarist Kim Thayil omschreef het als een jongensdroom dat hij nu was vereeuwigd als tekenfilmheld. Leuk voor hem, maar als je toevallig woont in een land waar Metalocalypse niet wordt uitgezonden heb je geen flauw idee waar deze video nu eigenlijk over gaat.

Gelukkig zijn Brendon Small’s animaties ook zonder voorkennis erg indrukwekkend. Je hoeft niet te weten wie Deathklok is om te genieten van alle explosies en rondvliegende gebouwen die met een buitenaardse invasie gepaard gaan. De regisseur slaagt er zelfs in om nog even reclame te maken voor Guitar Hero: Warriors of Rock, een computerspel met Soundgarden op de setlist.

En de muziek?

Ergerlijk hoe Soundgarden hun comeback doodleuk inluidt met een Greatest Hits-album (vooral omdat ze dertien jaar geleden ook al afscheid namen met een Greatest Hits-album). En wat slap dat het enige “nieuwe” nummer in werkelijkheid een restopname is van twintig jaar geleden. Je zou er bijna van gaan hopen dat het liedje zuigt en genadeloos flopt, maar daarvoor is Black Rain toch net iets te goed. Oh zeker, we snappen waarom het nummer destijds werd afgekeurd voor Badmotorfinger, maar wat is het lekker om die combinatie van loodzware gitaren en Chris Cornell’s krijsende stemgeluid nog eens terug te horen. Het zegt helemaal niets over wat voor band Soundgarden anno 2010 is en of ze “het” nog steeds kunnen, maar als fans zijn we blij dat Black Rain alsnog is uitgebracht.

Met dank aan Kay voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>