Nieuwe video: Thee Oh Sees – Toe Cutter-Thumb Buster

Na het zien van deze video bedenk je je wel twee keer om naar een nachtsupermarkt te gaan.

Waarom kijken? Met een titel als ‘Toe cutter’ kun je natuurlijk verwachten dat de bijbehorende clip niet voor bangeriken is gemaakt. Regisseur John Strong toont een luguber verhaal over een moordenaar die herhaaldelijk moet toeslaan. Bij het verbergen van een lichaam ziet hij plots een onverwachte getuige, die hij vervolgens óók moet omleggen. Zo komt hij in een grimmige vicieuze cirkel terecht. Tot hij aan het einde van het clip zélf een getuige blijkt te zijn. Heerlijk macaber!
Waarom niet kijken? Vooral niet kijken als agressie, in welke vorm dan ook, je tegenstaat. Het geweld in deze clip is zinloos met een hoofdletter Z. Maar bedenk je wel: in real life there’s enough badness, but in the world of art there can’t be enough.
Wie steelt de show? De moordenaar, vooral zijn blik in de laatste scene is goud waard.
En de muziek? Garagerock waarbij vanaf de eerste seconde alle registers worden opengetrokken. Daarna wordt bij vlagen de rust herpakt en tokkelt Toe Cutter – Thumb Buster richting een scheurende climax. Een lekkere stuwende vuige sound.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>