Nieuwe video: Blaudzun – Promises Of No Man’s Land

Promises Of No Man’s Land van Blaudzun is door de NOS uitgekozen als dagelijkse afsluiter van hun programma rondom de Olympische Spelen in Sotsji. Er is geen directe link tussen het nummer en dit evenement, maar het heeft wel een pompeuze sfeer. Het nummer gaat over onderdrukking; over mensen die gevangen zitten op een plek die ze nauwelijks thuis kunnen noemen. Het advies van Blaudzun: vlucht en behoud je trots. Promises Of No Man’s Land is afkomstig van het gelijknamige album dat op 7 maart zal verschijnen.

Lees ook: Blaudzun – Blindspot

Waarom kijken? In de videoclip volgen we Phrowsenyakai, ofwel Phow, een Thais meisje dat in de prostitutie is beland. Het snelle geld lonkt, maar aan haar gezichtsuitdrukkingen is af te lezen dat ze haar eigen levensstijl verafschuwt. Eenzaam sjokt ze door de met neon verlichte straten en telt ze haar biljetten op louche hotelkamers. Ze werkt van zeven uur ‘s avonds tot diep in de ochtend. En hoewel ze stelt dat ze het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt om zich aan vele mannen bloot te geven, zou ze het liefst dierenarts willen zijn. Het is een indringende video, met realistische beelden van het sekstoerisme in Thailand. Het verhaal van Phow is namelijk het verhaal van vele meisjes in dat land.

En de muziek? Promises Of No Man’s Land ligt in het verlengde van de derde plaat van Blaudzun, Heavy Flowers. Het heeft misschien nog iets meer weg van Arcade Fire als de nummers van die (orkestrale) plaat. Het arrangement is vol, het thema somber en de stem barst van de melancholie; allemaal kenmerken die dikwijls terug te horen zijn in een Blaudzun-plaat. Benieuwd naar dat album dat begin maart zal verschijnen? Kijk hier alvast een trailer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>