Nieuwe video: OK Go – I Won’t Let You Down

Het vierde album van OK Go – Hungry Ghosts – is deze maand uitgekomen en de nieuwe single daarvan is ‘I Won’t Let You Down’. De band staat natuurlijk vooral bekend om zijn geniale videoclips, en dat werd met het voorgaande meesterwerkje ‘The Writing’s on the Wall’ nog maar eens onderstreept. Halen ze dat niveau nu weer?

Waarom kijken? Zoals bij bijna al hun videoclips hebben de leden van OK Go voor I Won’t Let You Down al hun creativiteit losgelaten. Deze keer is een flitsende choreografie bedacht, die nog onschuldig begint, maar al snel uitmondt in een heus spektakelstuk. Alles opgenomen in één take. Vooral de shots waarbij de camera de lucht inschiet, en waarbij openklappende parapluutjes als speldenknopjes bewegen op het ritme van de muziek, is bijzonder indrukwekkend. In hoeverre het resultaat nog is bewerkt in de montagekamer is lastig te beoordelen – de synchronie benadert de perfectie – maar dat maakt de beleving niet minder. De titel van dit nummer is dus zeker van toepassing op de clip: de mannen stellen ons (wederom) niet teleur!

En de muziek? Een vrolijk nummer, inclusief handgeklap, (kinder)koortjes en een springerig refrein. Misschien dat fans van het eerste uur niet bepaald zitten te wachten op deze funky kant – de rock lijkt namelijk verder verwijderd dan ooit -  maar de positieve boodschap I Won’t Let You Down komt beslist over.

Lees ook: OK Go – WTF?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>