Nieuwe muziek: Pete Doherty – Flags of the Old Regime

Het is alweer ruim drieënhalf jaar geleden dat Amy Winehouse zichzelf dood dronk, en zich daarmee bij de illustere 27-club voegde. Vlak na haar dood schreef Pete Doherty ‘Flags of the Old Regime’, een ode aan de zangeres. Hij brengt het nummer nu uit om geld op te halen voor de Amy Winehouse Foundation, een stichting die zich inzet om drugsmisbruik onder jongeren te voorkomen.

Zelf heeft Pete Doherty ook een verleden vol drank en drugs, maar inmiddels is hij hartstikke clean. Hij sprak daarover met muziekblad New Music Express: ‘Ver voordat het om drugs draaide, was het de muziek die ervoor zorgde dat ik wilde leven en ergens in wilde geloven. Clean zijn voelt nu als een geweldig nieuwe drug. Maar dat is het helemaal niet – het gaat erom dat ik mezelf heb gevonden. Drugs zorgen uiteindelijk niet voor creativiteit.’

Het nummer is een prachtig, doorleefd eerbetoon, waarbij de grote leegte die Amy heeft achtergelaten voelbaar is. Pete richt zich ook direct tot de veel te vroeg overleden zangeres: Oh my Amy, You won’t be coming down tonight. Flags of the Old Regime is geproduceerd door Stephen Street, die ook op de gitaar te horen is.

In een Amy-mood? Lees ook:
Amy Winehouse – Just Friends
Amy Winehouse – Love Is A Losing Game

Amy Winehouse – Tears Dry on Their Own
Amy Winehouse – Back to Black
Amy Winehouse – You Know I’m No Good
Amy Winehouse – Rehab

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>