Nieuwe video: De Staat – Witch Doctor

witchdoctor

De plaat I_con dateert al van 2013, maar afgelopen weekend verscheen misschien wel de meest intrigerende videoclip van dit De Staat-album. Witch Doctor is gemaakt door de Bredase Studio Smack en animator Floris Kaayk. 

De Nederlandse band De Staat toont hier hoe je met een niet al te groot budget toch een indrukwekkende videoclip kunt maken. Zanger Torre Florim wordt omcirkeld (en later ingesloten) door een enorme groep dansende en rennende mannen. Kaalgeschoren bovendien, met ontblote bovenlijven. Het is een beeld dat niet snel meer van je netvlies zal verdwijnen.

Maar al die mannen, behalve Torre zelf natuurlijk, zijn gerenderd (= gegenereerd uit een driedimensionaal model met behulp van de computer). Eigenlijk bestaat de hele clip slechts uit het uitzoomen van één enkele camera, maar door de geweldige video editing weet elke seconde te boeien. Ontzettend knap gedaan! Mocht je geïnteresseerd zijn in het proces, bekijk dan ook vooral the making of.

Lees ook: De Staat – The Fantastic Journey Of The Underground Man

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>