Nieuwe video: Florence + The Machine – Delilah

Van How Big How Blue How Beautiful, de meest recente plaat van Florence + The Machine, zijn al heel wat videoclips verschenen. Samen vormen zij The Odyssey-reeks, korte films waarin het verwerken van emoties centraal staat. Het nieuwste deel is de clip voor Delilah. 

Van alle delen (er verschenen vijf eerdere videoclips in deze reeks) is Delilah de meest bizarre. Het begint met een prevelende priester, waarvoor Florence Welch begrijpelijkerwijs wegloopt. Maar daarna wordt zij door een demon bezeten en voltrekt zich een enigszins beangstigende choreografie, vol Bijbelse verwijzingen (onder meer naar het verhaal van Samson en Delilah). Ik denk niet dat het de bedoeling is dat we alle symboliek proberen te ontcijferen; het is voornamelijk een kunstvorm. Als je een videoclip persé wilt begrijpen, is deze zeker niet voor jou bedoeld.

En de muziek? Delilah is een nummer dat bij het beluisteren van How Big How Blue How Beautiful altijd een beetje aan me voorbij gaat, gek genoeg. Het is bombastisch en melancholisch uiteraard, maar het raakt me niet zoals andere nummers op de plaat (Queen Of Peace, Long & Lost, St Jude bijvoorbeeld). Verder houd ik enorm van Florence en ga ik de band begin december voor het eerst live zien.

Lees ook: Florence + The Machine – Lover To Lover

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Florence + The Machine – Delilah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>