Nieuwe video: Amy Lee – With Or Without You

Amy Lee is zowel solo als met haar band Evanescence bezig aan nieuwe muziek. Ze volgt echter geen commerciële tijdlijn, zoals ze zelf stelt, maar wordt enkel gedreven door inspiratie. Zo is hier plots haar cover van With Or Without You, inclusief videoclip. 

De videoclips van Evanescence waren vooral donker en mysterieus – wie herinnert zich nog de sferische clip van My Immortal, opgenomen in Barcelona? – en dat is bij Amy zelf niet anders. Zelfs als de zangeres gewoon in een studio het nummer staat in te zingen, wordt er een mysterieuze sfeer gecreëerd. Soms zo donker dat je alleen haar lippen ziet, of een stuk van haar kin. Geen beeld is scherp of gefocust. En zo word je als kijker helemaal in de sfeer van het nummer getrokken.

En de muziek? Het origineel kan ik niet hebben (ik heb echt hélemaal niks met U2), maar Amy Lee maakt er met haar kenmerkende vocalen een mooie, onheilspellende beleving van. Dit klinkt bijna weer als de muziek die zij met Evanescence maakte, door de brommende en de ijzige uithalen. Erg mooi.

Lees ook: Evanescence – Sweet Sacrifice 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>