Nieuwe video: David Bowie – Blackstar

David Bowie heeft een nieuw liedje én een nieuwe videoclip, Blackstar. Dit is de voorloper van het gelijknamige album. Blackstar wordt de vijfentwintigste studioplaat van David Bowie, en zijn eerste sinds hij in 2013 een comeback maakte met The Next Day.

Een dikke negen minuten mogen we genieten van de bizarre gedachtespinsels van David Bowie en regisseur Johan Renck. Zo zien we een hysterische, geblinddoekte Bowie, gekruisigde vogelverschrikkers die tot leven komen, bezeten dansers, een meisje met een staart dat een met diamanten belegde schedel naar een sprookjesachtige stad brengt, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan er geen touw aan vastknopen (wie het snapt mag het zeggen!) maar fascinerend is het zeker. Als kijker mag je er zelf van maken wat je wil.

En de muziek? Mooi, onheilspellend liedje dat pop, rock, jazz, electro en de falset van Bowie met elkaar verweeft. Als dit een juiste indicatie van de nieuwe plaat, is er dat zeker eentje om naar uit te kijken!

Lees ook: David Bowie: I’d Rather Be High

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: David Bowie – Blackstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>