Nieuwe video: Björk – Mouth Mantra

De IJslandse Björk staat bekend om haar controversiële videoclips en met Mouth Mantra, van haar meest recente plaat Vulnicura, voegt ze weer een erg bijzondere toe aan haar CV.

De  clip speelt zich namelijk grotendeels af ín de zangeres. In haar mond welteverstaan, waar met een kleine camera naar binnen is gegaan. Daar krijgen we een duizelingwekkend beeld van vlees, kiezen en speeksel. Iets dat iedereen natuurlijk bezit, maar je nooit op deze confronterende manier te zien krijgt. Echt smakelijk is het allemaal niet, maar de muziek wordt er nóg beklemmender door.

En de muziek? Er zullen vast meerdere luisterbeurten voor nodig zijn, maar ik krijg een heel onrustig en ongemakkelijk gevoel tijdens het beluisteren, dus ik laat het bij één. Kunstzinnig of niet. De ongrijpbaarheid van Björks muziek valt te prijzen, maar ik luister liever naar echte liedjes in plaats van sonische experimenten.

Lees ook: Björk – Wanderlust

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>