Nieuwe video: Kid Cudi – Day ‘N’ Nite

Day ‘N’ Nite ken je misschien als de grote hit die zo vaak wordt uitgezonden op TMF en MTV. Een lekker nummer, maar toch was de versie waarop wij al die tijd uit ons dak gingen eigenlijk een Italiaanse dance-remix. Vandaag kijken we naar de nieuwe animatievideo bij Kid Cudi’s originele versie, zoals die onlangs opnieuw werd uitgebracht in Amerika.

In de video bij die bekende Crookers Remix werd Kid Cudi al geplaagd door slaapgebrek, en ook in deze nieuwe videoclip ziet hij weer vreemde dingen omdat hij zo lang wakker is (al doet de tekst van het refrein vermoeden dat de hallucinaties misschien een andere oorzaak hebben – ‘the lonely stoner seems to free his mind at night‘). Allebei de video’s haken in op het ongewoon hypnotiserende effect van dit liedje dat inderdaad een beetje doet denken aan de schemerzone tussen slaap en bewustzijn.

Zijn het die eindeloos herhaalde toonladders of heeft de diepe baslijn op de achtergrond soms een subliminale laag die je ongemerkt doet wegdromen? Wij weten het ook niet, maar iedere keer dat Kid Cudi in deze videoclip wakker schrikt uit zijn dromen schrikken wij met hem mee. Alle hallucinaties zijn op een grappige en naïeve wijze over het beeld getekend. Een lust voor het oog en vooral dankzij de perfect passende soundtrack (we zijn er van overtuigd dat het effect met willekeurig elk ander liedje minder overtuigend was geweest) ook een erg geslaagde videoclip.


En de muziek?

De remix was lekker dansbaar, maar Cudi’s eigen versie zet de deur naar het hypnotiserende effect pas echt wagenwijd open. Slome en kalmerende muziek die je langzaam in een trance speelt. Kid Cudi rapt, maar dit is duidelijk geen normale hiphop. Geen idee onder welk genre Day ‘N’ Night dan wel valt (ambient trance hop of zoiets?), maar wij vinden het origineel nog beter dan de remix… al komt dat misschien ook omdat we de remix iets te vaak hebben gehoord.

Met dank aan Wessel voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kid Cudi – Day ‘N’ Nite

  1. vinn

    Echt erg relax nummer, je droomt echt weg… maar geef me toch ma de dance versie

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Britney wint onze poll, verder geen nieuws | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>