Nieuwe video: Lily Allen – Somewhere Only We Know

Waarom kijken? In Engeland is het inmiddels een traditie geworden: het kerstspotje van warenhuis John Lewis. Jaarlijks wordt er met veel zorg een filmpje gemaakt dat 1) het absolute kerstgevoel moet oproepen en 2) is voorzien van een prachtig nummer dat al snel de hitlijsten zal bestormen. Dit jaar is dat niet anders. De reclamespot is enkele weken geleden al viraal gegaan en het bijbehorende nummer is deze keer Somewhere Only We Know, in de versie van Lily Allen.

Bekijk hier de spot van 2011 en hier die van 2012. Allebei mooi, maar niet zo bijzonder als die van dit jaar. Het filmpje van 2013, met in de hoofdrol een koddige beer en een haas, lijkt op het eerste oog een computeranimatie. Maar niets is minder waar! Het is namelijk van begin tot eind met de hand gemaakt. In de officiële videoclip voor Somewhere Only We Know krijgen we daarvan een kijkje achter de schermen. En dan kun je zien dat voor iedere fractie van een seconde een compleet nieuwe set is gebouwd. Er wordt hierdoor veel meer diepte gecreëerd dan in een standaard tekenfilm. En het resultaat is een vertederend meesterwerkje.

En de muziek? Wat mooi! Voor mij overtreft Lily Allen met deze ontroerende versie het origineel van Keane. Ik heb het altijd wel een aardig nummer gevonden, maar nu pas vóel ik de tekst. Zonder alle bombast komt het veel beter tot zijn recht. En Lily klinkt hier breekbaarder dan ooit. Om eventjes bij weg te dromen.

En dit is de uiteindelijke reclamespot:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>