Nieuwe video: Chef’Special – In Your Arms

Afgelopen week liet Chef’Special het gevoelige nummer In Your Arms horen op 3FM. De band droeg het nummer op aan de recent overleden vader van leadzanger Joshua, waardoor het bij Giel Beelen en vele luisteraars enorm hard binnenkwam. Inmiddels is het nummer terug te vinden in de top van de iTunes chart. Het is bovendien de nieuwste single van het album Passing Through. Chef’Special kun je ook nog kennen als huisband van De Wereld Draait Door, enkele seizoenen geleden.

Waarom kijken? De videoclip is een vertederende animatie over een muis op zoek naar liefde. In eerste instantie vindt het diertje dit bij een steen, die nagenoeg dezelfde vorm als hijzelf heeft. Maar na een nacht onder dezelfde sterrenhemel komt hij erachter dat er toch maar weinig liefde te halen is bij een rotsstuk. De muis vervolgt zijn zoektocht, komt in een enorme onweersbui terecht en laat zich door het water meesleuren. Terwijl hij zijn eigen noodlot lijkt te tekenen, treft hij juist op dat moment, onder een waterval, tientallen soortgenoten. Het beestje kan zijn geluk niet op; hij voelt zich eindelijk veilig. De tekeningen, gemaakt door Jan Derks, zijn een treffende weergave van het nummer.

En de muziek? In Your Arms is een ontzettend puur liedje over de enorme leegte die iemand achter kan laten. Chef’Special klinkt subtiel en de tekst is ontroerend zonder melodramatisch te worden. De toon van het nummer wordt gaandeweg zelfs steeds opgewekter. Zelf omschrijft de band het als een ‘muzikaal medicijn’. En daarin blijken velen zich te herkennen, aangezien het nummer als een malle gedownload wordt. Check hier de live-versie, zoals te horen was bij Giel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>