Nieuwe video: Nielson – Kop In Het Zand

kopinhetzand

Met de lente in aantocht brengt Nielson een nieuw, fris klinkend liedje uit: Kop In Het Zand. Het is de eerste single na het duet met BLØF, dat diende als de titelsong voor Mannenharten. Bovendien is het een nieuwe smaakmaker voor het in maart te verschijnen album Zo Van Oh Yeah. Daarop staan onder andere ook zijn hits Beauty & The Brains en Hoe (het duet met Miss Montreal). Zal Kop In Het Zand eenzelfde lot beschoren zijn?

Lees ook: Nielson / BLØF – Mannenharten

Waarom kijken? De bijbehorende videoclip is een geinige animatie, gemaakt door onder meer June te Spenke, Mathijs Luijten en Tim Hijlkema. Het aandoenlijke poppetje met buitenproportioneel dunne ledematen is overduidelijk Nielson, te herkennen aan zijn hoge kuif. Het figuurtje maakt een dolle reis in de clip, met als doel ‘even kwijt te zijn’. Zo berijdt hij een struisvogel (natuurlijk hét beest dat bekend staat om het in het zand steken van zijn kop), surft op een gitaar op open zee, wordt vervolgens beschoten door piraten en belandt via een onderzeeër op de zuidpool. Daar treft hij drie koddige pinguïns, die ik zo een eigen tekenfilm zou gunnen. Nielson maakt ook nog een ruimtereis en eindigt in zijn comfortzone: op het podium. Zo’n verhaal is niet te doen met (goedkope) special effects en daarom is een animatieclip de ideale oplossing. Erg leuk!

En de muziek? Opnieuw een enorm aanstekelijk liedje van de Nederlandstalig zingende Nielson. Zijn kracht ligt vooral in de eenvoud van tekst en melodie. Het is allemaal niet geforceerd of overgeproduceerd, maar bewust heel simpel. Met een refrein dat je bij de tweede luisterbeurt al mee kunt neuriën en een vrolijke, opbeurende tekst. Daarmee bereikt hij dus keer op keer een groot publiek. Nielson is beslist één van de leukste nieuwe aanwinsten voor de nederpop.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>