Nieuwe video: U2 – Sleep Like A Baby Tonight

U2 bracht in oktober ‘Songs of Innocence’ uit, wat alweer het dertiende studioalbum van de band is. Nieuwe single van die plaat is ‘Sleep Like A Baby Tonight’, waarbij een geanimeerde clip is gemaakt.

De videoclip. Voor de clip is de Belgische graffiti-artiest ROA gevraagd, die vooral bekend staat om zijn enorme muurschilderingen van levende dan wel dode dieren. Zijn werk is over de hele wereld te bewonderen. En nu dus ook in bewegend beeld. We zien het ontstaan van het leven op aarde, beginnend bij de dinosaurussen, en via de zoogdieren naar de mensen. Generaties komen en gaan. Alles is al een keer gebeurd en alles zal nog zoveel vaker gebeuren, als een oneindige cyclus. Lichtelijk deprimerend wel, maar dat past uitstekend bij dit mysterieuze nummer.

En de muziek? Beslist één van de beste nummers van Songs of Innocence, het album dat we via iTunes allemaal door de strot kregen geduwd. Haunting, zoals ze in het Engels zo mooi noemen en waar eigenlijk geen fatsoenlijke vertaling voor bestaat in het Nederlands. Wat mij betreft concentreert U2 zich meer op dit soort muziek. Want qua rock, waar ze vroeger in uitblonken, zijn ze door een hele hoop andere bands voorbijgestreefd.

Lees ook: U2 – Invisible

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>