Nieuwe video: Stromae – Carmen

Als vijfde en vermoedelijk laatste single van het succesalbum Racine carrée heeft Stromae voor ‘Carmen’ gekozen. De bijbehorende clip is nu te bekijken.

En dat is wederom een gewéldige videoclip, waarin Stromae laat zien hoe je door sociale media steeds verder van het échte leven vervreemd raakt. Vanaf het moment dat een geanimeerde versie van de zanger een account heeft op instagram en twitter gaat het snel. Zijn volgers stijgen in een razend tempo, en zijn selfies worden volop geliked en gedeeld.  Het schattige blauwe vogeltje dat op zijn arm zit groeit al snel uit tot een vraatzuchtig monster.

Zelf als Stromae een vriendinnetje krijgt, ligt de uit de kluiten gewassen vogel tussen hen in. Het beest staat symbool voor de individualistische en vaak ook narcistische gewoontes die we hebben gecreëerd. Dagelijks zijn we op zoek naar bevestiging van buitenaf. Tot we – zoals deze videoclip behoorlijk letterlijk verbeeldt – geen enkel oog meer hebben voor de buitenwereld. Alleen voor onszelf. Leuk detail is dat Stromae daadwerkelijk een instagram-account heeft aangemaakt, waar hij met tekeningen de spot drijf met dit medium. Hulde voor het team alsook regisseur Sylvain Chomet.

En de muziek? Ja, moet ik hier nog iets aan toevoegen? Carmen staat op Racine carrée, één van de leukste en beste albums van de afgelopen 10 jaar. Ik hoop dat Stromae binnenkort met nieuwe liedjes komt, want deze heb ik al helemaal zwart gedraaid.

Lees ook: Stromae – Ta Fête

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>