Nieuwe video: Ella Eyre – Swing Low Sweet Chariot

ellaeyre

Engeland organiseert dit jaar het wereldkampioenschap rugby (van 18 september tot en met 31 oktober) en heeft dus ook het officiële anthem mogen maken. Voor deze klus is Ella Eyre gevraagd, die al een tijdje op het punt van internationaal doorbreken staat. Swing Low Sweet Chariot is het resultaat. 

Uiteraard staat de videoclip in het teken van deze in vele landen populaire balsport. Zowel hedendaagse als gepensioneerde rugby professionals komen voorbij. Als je de sport niet volgt ken je ze waarschijnlijk niet, maar in Engeland zijn dit grote sterren. Ella zelf trapt ook een balletje mee tijdens een training, en mag een kijkje nemen in het reusachtige, doch lege stadion waar straks de grote wedstrijden gespeeld gaan worden. Je voelt de zinderende spanning nu al in de lucht hangen, en vraagt je af waarom wij in Nederland toch altijd alleen maar op voetbal gefocust zijn.

En de muziek? Heel wat anders dan het gebruikelijke werk van Ella, maar een anthem als dit hoort dan ook statig te zijn. Hieruit blijkt dat Ella Eyre echt een dijk van een stem heeft en beslist vaker dit soort ballades mag zingen. Het nummer moet je overigens niet te vaak achter elkaar beluisteren, want dat kom je erachter dat het praktisch uit één zin bestaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>