Nieuwe video: Viktoria Modesta – Prototype

Viktoria Modesta, een nieuw popfenomeen uit Letland, neemt geen halve maatregelen. Haar label tastte diep in de buidel zodat de clip van ‘Prototype’ te zien zou zijn tijdens de finale van de plaatselijke X-factor. En niet zonder reden. Viktoria is een dame met een nadrukkelijke boodschap en wil mensen inspireren.

Videoclip. Forget what you know about disability, valt te lezen aan het begin van deze clip. Viktoria Modesta blijkt maar één been te hebben, maar doet daar allesbehalve zielig over. Sterker nog, het is wat haar gevormd heeft tot wie ze is. Ze gedraagt zich niet als een gehandicapte, maar als een zelfverzekerde jonge vrouw. Ze wordt zelfs als een soort fenomeen aanbeden; een cartoon van haar persoon duikt op in televisieseries en haar voorletters vormen een symbool voor dromende jongeren. De heersende stigma’s rond beperkingen in combinatie met macht en seksualiteit worden overboord gegooid. De clip sluit af met de toepasselijke zin: Some of us were born to be different, some of us were born to take risks. Gaan we naar een wereld waarin je niet meer bijzonder bent zonder handicap?

En de muziek? De muziek is duidelijk ondergeschikt aan het verhaal erachter. Prototype wordt niet voor niets regelmatig onderbroken in het zes minuten durende filmpje. De stijl wordt omschreven als ‘bionic pop’, wat zoiets inhoudt als futuristische pop. Maar of Viktoria hiermee nu echt de muziek van de toekomst maakt, dat waag ik te betwijfelen. Maar interessant is deze dame zeker! Eentje om in de gaten te houden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>