Nieuwe video: MainStreet – Runaway

Goed goed, op verzoek zal ik eens een video van MainStreet bespreken, de Nederlandse evenknie van One Direction en 5 Seconds of Summer. Een boyband die bestaat sinds 2011 en in die tijd een behoorlijke fanbase (Maniacs) heeft opgebouwd, in eerste instantie door deelname aan het Nationaal Junior Songfestival. Hun nieuwe single heet ‘Runaway’.

Waarom kijken? MainStreet is nog een stukje jonger dan One Direction – drie leden hebben 1998 als bouwjaar, terwijl Rein nog een jaartje later geboren is – en dus zijn de videoclips iets braver van aard. Hoewel, op 0:52 zie ik daar toch al voorzichtig een shirtje omhoog gaan. In de video zitten Nils, Owen, Daan en Rein allen vastgeroest in hun beroep. Als bouwvakker, keukenbediende, gelikte verkoper en supermarktmedewerker – wat er best grappig uitziet in combinatie met die jeugdige koppies – worden ze allen verleid door hetzelfde meisje. De zogenaamd vermiste Jane Rodriguez herenigt het viertal uiteindelijk en het geestige einde maakt er een rond verhaaltje van. Vrolijke, geslaagde clip dus, die de Maniacs zeker zullen kunnen waarderen. Hoewel sommigen misschien een tikkeltje jaloers zijn op Jane.

En de muziek? Het team rondom MainStreet heeft goed naar One Direction geluisterd. Runaway is niet te flauw, heeft een semi-rock refrein en een boel vrolijk opzwepende eyheyheysheys. Net zoals de meeste liedjes van Midnight Memories dus. Dit is muziek die vele ouders uit de kamers van hun tienerdochters (of zoons) horen schallen. En die ouders mogen daar heel blij mee zijn, want het blijft allemaal keurig binnen de lijntjes.

Lees ook: One Direction – Steal My Girl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>