Nieuwe video: Band Aid 30 – Do They Know It’s Christmas

Het zal je vast niet zijn ontgaan, er is een nieuwe versie gemaakt van ‘Do They Know It’s Christmas’, de liefdadigheidssingle. Onder de naam Band Aid 30 – 30 verwijst naar het aantal jaren geleden dat het nummer voor de eerste keer werd opgenomen – zijn weer een groot aantal Britse sterren bij elkaar gekomen om een paar zinnetjes in te zingen. Het opgehaalde geld gaat deze keer naar de bestrijding van Ebola in West-Afrika.

De videoclip. Met zoveel sterren is het natuurlijk niet moeilijk om wat beelden in elkaar te knutselen. Het is als kijker vooral leuk om te checken hoeveel sterren je daadwerkelijk kent. En het zijn er wederom een hoop! One Direction, Paloma Faith, Rita Ora, Ed Sheeran, Sam Smith, Chris Martin, Emeli Sandé, Bono, Ellie Goulding, Seal. En zo kan ik nog even doorgaan. Eerst zie je arriveren, daarna staan ze uitbundig of juist in zichzelf gekeerd voor een microfoon. Grote afwezige is Adele, die schijnbaar geen gehoor heeft gegeven aan de vraag om mee te doen. Jammer, want dat had de Britse stal topartiesten compleet gemaakt! Maar ook zonder haar is het een indrukwekkend lijstje.

En de muziek? Hoe onderscheidend sommige stemmen ook zijn, grappig genoeg klinkt de samenzang altijd hetzelfde. Wie het ook zingt. De individuele stukjes zijn daarom het meest interessant. Ed Sheeran valt meteen op, en ook Sam Smith springt in het gehoor. Seal vind ik er ook goed bijpassen met zijn geraspte stem. Het zijn degenen die eigenlijk wel iets langer hadden mogen zingen. Wie vind jij eruit springen? Ik denk trouwens dat we van Do They Know It’s Christmas als liefdadigheidssingle nooit meer afkomen, want de Britten zitten nog vastgeroester aan tradities dan wij.

Wil je jezelf al helemaal in de kerstsfeer onderdompelen? Check dan hier alle video’s in de categorie Christmas.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Band Aid 30 – Do They Know It’s Christmas

  1. Annemiek

    Een oud nummer in een nieuw jasje. Als we allemaal is een warm hart aan de mensen toewensen, een klein stukje goed doen geven. Zeg een eens iets goeds tegen (over) elkaar, een compliment, iets liefs, een hand vast houden, een arm om iemand slaan..Dan zou het nu een mooi Sint-Nicolaas cadeau zijn. En natuurlijk een heel mooi kerst cadeau…. G’tjes.Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>