Nieuwe video: Sister Cristina – Like A Virgin

We hebben allemaal wel dat filmpje gezien waarin een non furore maakt in de Italiaanse versie van The Voice. De blikken op de gezichten van de coaches spraken boekdelen. Cristina Scuccia, zoals de dame in kwestie heet, heeft die talentenjacht uiteindelijk op haar sloffen gewonnen en brengt nu haar eerste single uit. Dat betreft een cover van Madonna, met de toepasselijke titel ‘Like A Virgin’.

Waarom kijken? Regisseur Marco Salom mikt met de video vooral op het nonnen-aspect. We zien Sister Cristina in de outfit die we ook al op het podium bij The Voice zagen. In een klassieke habijt, en met een groot kruis om haar nek, brengt ze het nummer ten gehore op diverse locaties in Venetië. Daarmee is het een overduidelijk eerbetoon aan het origineel, dat ook in deze populaire stad is opgenomen. Het levert uiteraard mooie plaatjes op, maar blijft wel ontzettend statisch. Maar ja, we kunnen ook niet verwachten dat een non ineens met de beentjes in de lucht gaat.

En de muziek? Alles leuk en aardig, maar Sister Christina betreft in de eerste plaats natuurlijk een gimmick. De zingende non. Dat willen mensen zien en horen. En door als eerste single ‘Like A Virgin’ in een nieuw jasje te hijsen, maak je die gimmick eigenlijk alleen maar groter. Het voelt een beetje stout, om juist de excentrieke Madonna te kiezen. Een dame die nogal eens de spot drijft met religie. Cristina heeft er een ballade van gemaakt, terwijl het nummer daar eigenlijk niet spannend genoeg voor is. De productie is wel erg goed. Maar, laten we eerlijk zijn, zo bijzonder is haar stem niet. Veel meer dan een gimmick zal het dus wel niet worden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>