Lyric video Nicki Minaj onder vuur om nazisymboliek

De nieuwe lyric video van Nicki Minaj, Drake, Lil Wayne en Chris Brown – Only – ligt onder vuur wegens vermeende nazisymboliek. Nicki zegt zich hier niet bewust van te zijn geweest en heeft inmiddels haar excuses aangeboden. Regisseur van de clip, Jeff Osborne, verontschuldigt zich echter niet voor zijn werk. Hij stelt dat Metalocalypse en Sin City als blauwdruk hebben gediend.

In de video wandelt Nicki als een leider met big titties en big butt tussen soldaten door die zijn voorzien van rood/witte armbanden met het hoekige logo van platenlabel Young Money. Een plein met opgelijnde tanks doet denken aan een nationaal-socialistische massabijeenkomst.

Voorop gesteld: persoonlijk vind ik het allemaal wel meevallen met die symboliek. Daarnaast is een videoclip nog altijd een vorm van kunst. En er wordt niemand beter van als daar censuur op komt. Mogen jongere generaties niet herinnerd worden aan zulke gebeurtenissen in het verleden? Al is het maar om herhaling te voorkomen. Bekijk de bewuste videoclip hieronder.

Lees ook: Nicki Minaj – Anaconda

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>