Nieuwe video: John Mayer – Shadow Days

Velen zullen zich herkennen in de shadow days van John Mayer. Hij schreef een liedje over deze donkere periodes waar je jezelf soms doorheen moet slaan. John probeerde zijn zorgen weg te drinken, maar gelukkig ligt deze tijd nu achter hem. Hard times help me see, I’m a good man with a good heart, belooft hij zijn luisteraars. Met zowel video als sound slaat hij een hele nieuwe weg in!


De video
(regisseur: Philip Andelman)
Voor dit lied maakte John Mayer een road-video, waarin hij langs verschillende onherbergzame gebieden en motels in Idaho en Arizona rijdt. Op allerlei manieren probeert John duidelijk te maken dat de shadow days toch echt achter hem liggen, hij heeft zelfs een kleine metamorfose ondergaan. Zijn frisse korte kapsel heeft plaats moeten maken voor langere lokken en bovenop zijn hoofd pronkt een cowboyhoed, waardoor het allemaal wel erg western-achtig wordt. Het is duidelijk dat John zijn wilde periode achter zich laat en niet langer een womanizer wil zijn.
Oordeel: Prachtige kiekjes die nergens heen leiden. ✩✩1/2

De sound
Het thema waar John over zingt, de donker periodes en de fouten die je daarin soms maakt, is aangrijpend. Helaas is het verpakt in een wel erg kabbelend liedje, dat nergens echt spannend wordt. Er zijn vast genoeg mensen die het mooi vinden, voor mij is het toch een tikkie te country.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>