Nieuwe video: Ilse DeLange – Hurricane

Ilse DeLange sloeg vorig jaar een nieuwe weg in met DOLUV2LUVU. Maar niet lang daarna werd haar vader ernstig ziek en besloot ze zich een tijdje terug te trekken uit de spotlights. Haar nieuwe album werd geschrapt, want Ilse voelde zich niet meer prettig bij de nummers. Nu is ze terug met Hurricane.

De video
Het is een studioclip geworden en daarbij weet ik nooit of het creatief of gemakzuchtig is (ervan uitgaande dat dit al de originele video is, misschien komt er nog wel een andere). We krijgen hier in ieder geval een kijkje achter de schermen, tijdens het opnameproces van de single. We zien de muzikanten en Ilse zelf daarom helemaal in hun element, pingelend achter de piano, zingend op het podium. Toch had ik bij deze single nou juist niet voor een dergelijke video gekozen, omdat je zoveel kunt met het thema. Maar misschien was Ilse daar nog niet aan toe.
Oordeel: in het genre mooi voorgegeven, maar qua tekstbeleving had hier meer ingezeten. ✩✩1/2

De sound
Ilse grijpt terug naar haar comfort zone en dat is begrijpelijk na zo’n heftige tijd. Dit liedje is vooral tekstueel aangrijpend, Ilse’s herkenbare stem kleurt het mooi in.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>