Nieuwe video: Steve Grand – Back To California

Back To California is de derde release van Steve Grand, de zanger die in eerste instantie bekendheid verwierf als ‘één van de weinige openlijk homoseksuele countryzangers’. Inmiddels is hij bezig aan zijn debuutalbum, waarvoor hij geld heeft opgehaald via kickstarter. De teller staat momenteel op $167,743, veel meer dan het vooraf aangegeven doel, en dus kan de plaat All-American Boy geproduceerd worden. Hieruit blijkt dat Steve vooral op sociale media een breed draagvlak heeft en niet zo zeer in de hitlijsten. Wellicht brengt Back To California daar verandering in. 

Lees ook: Steve Grand – All-American Boy

Waarom kijken? Het thema is deze keer de ontgoocheling die jonge volwassenheid met zich meebrengt. En daarbij gaat het vooral over de vrienden die altijd aan je zijde stonden, terwijl je jezelf leerde kennen. Zo ontmoet Steve in de videoclip een jeugdvriendin, waarmee hij op de middelbare school een onafscheidelijk duo vormde. Regisseur Jason Knade laat aan de hand van flashbacks (met acteurs die verrassend veel lijken op Steve en diens vriendin) zien wat zij voor elkaar betekenden. Echt wild wordt het nergens, want het tweetal blijkt een ontzettend brave schooltijd achter de rug te hebben. Maar als kijker word je er wel melancholisch van, niet in de laatste plaats door Steve die met een dromerige blik uitkijkt over zee. Het had iets prikkelender gemogen, maar in feite is dit de derde fijne videoclip op een rij!

En de muziek? In eerste instantie was ik bang dat Steve vooral zou blijven hangen in liefdesliedjes, met zijn geaardheid als belangrijkste twist. Maar gelukkig blijkt dat onterecht. Steve kan namelijk ook mooie liedjes maken over andere universele thema’s, zoals hij hier met Back To California bewijst, en – belangrijker nog – hij weet daarmee ook te overtuigen. Het is country met een rockrandje, waarbij zijn stem lekker rauw klinkt. Het lijkt me inmiddels meer dan terecht dat Steve een volledige plaat mag opnemen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Steve Grand – Back To California

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>