Nieuwe video: The Common Linnets – Give Me A Reason

Het gaat weer goed met The Common Linnets. Nadat ze vriend en vijand verrasten door tweede te worden op het Eurovisie Songfestival, belandde de formatie in een soort negatieve spiraal. Waylon en Ilse konden het niet eens worden en daarmee leek het prille succes in het buitenland al in de kiem gesmoord. Eerstgenoemde heeft de country-club definitief verlaten en de groep is officieel omgedoopt tot Ilse DeLange & The Common Linnets.

Er wordt gewerkt aan een opvolger van de debuutplaat, er is een (deels Europese) tour gepland en er is een Kerstliedje gemaakt dat op een Amerikaans album vol grootheden verschijnt. Bovendien hebben The Common Linnets een tweede single gekozen en een bijbehorende videoclip uitgebracht: Give Me A Reason.

Waarom kijken? Veel meer country dan dit wordt het niet. Ilse en haar linnets staan in een schuur, de drummer draagt een kippenkostuum en de bassist staat voor een tractor. De omgeving heeft werkelijk niets met glamour te maken; bij The Common Linnets draait het vooral om de schoonheid van eenvoud, van het pure. Het is een minder indringend portret dan de voorganger, maar past wel uitstekend bij de muziek.

En de muziek? Na al het gedoe rondom The Common Linnets krijgen alle liedjes een nieuwe betekenis. De songteksten lijken ineens over Waylongate te gaan, terwijl ze natuurlijk zijn geschreven toen er nog niets aan de hand was. Dat is het mooie van deze muziek; er zit een diepere laag onder. De nummers kunnen telkens anders worden geïnterpreteerd. Give Me A Reason is een mooi liedje, maar heeft niet de aantrekkingskracht van Calm After The Storm. Het is iets meer country zoals we het kennen en daardoor minder opvallend.

Lees ook: The Common Linnets – Calm After The Storm

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>