Nieuwe video: Rihanna / Kanye West / Paul McCartney – FourFiveSeconds

Na een afwezigheid van tweeënhalf jaar is Rihanna terug met een nieuwe single, FourFiveSeconds. Hiervoor werkte ze samen met Kanye West en Paul McCartney en laat ze een compleet nieuwe kant van zichzelf horen. Nadat Taylor Swift is overgestapt op pop en Lady Gaga op jazz, doet Rihanna nu country.

De videoclip. Er zijn heel wat mensen teleurgesteld over deze comeback van Rihanna, en ik kan me dat best voorstellen. De clip maakt het voor diegenen in ieder geval niet goed, want dat is gewoon een uit de hand gelopen fotoshoot. Niet gek, want hij is geregisseerd door het Nederlandse duo Inez Van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, dat bekendstaat om diens minimalistische, maar indringende portretten. Ik denk dat we Rihanna nooit puurder en natureller krijgen te zien dan hier. En dat is ook best bijzonder, toch?

En de muziek? Oh, wat voelt het goed om Rihanna’s stem weer te horen na die jaren van radiostilte. Je hoort haar, en Kanye West, in een behoorlijk akoestische setting. Geen hiphop beat of stomende R&B, maar een minimalistisch country-geluid. Als instrumentatie is slechts het gitaar- en orgelspel van Paul McCartney te horen. De autotune, die van Only One een nogal teleurstellende ervaring maakte, blijft hier gelukkig achterwege. Zo kan het dus ook. Dit zijn gewoon drie jammende muzikanten. Het liedje an sich vind ik niet zo bijzonder en klinkt alsof het nog niet helemaal af is, maar het is fijn dat Rihanna ook andere genres verkent.

Lees ook: Kanye West / Paul McCartney – Only One
Lees ook: Rihanna – Pour It Up

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>