Nieuwe muziek: Britney Spears / Giorgio Moroder – Diner

Het nieuwe album van Giorgio Moroder, zijn eerste in een lange tijd, laat nog even op zich wachten, maar toch is er weer een nieuw nummer gelekt. En niet de minste! Het betreft zijn samenwerking met miss Britney Spears. ‘Diner’ is een cover van Suzanne Vegas’ ‘Tom’s Diner’ uit 1987.

Nadat we eerder al de samenwerking met Kylie Minogue (Right Here Right Now) en Sia (Deja Vu) konden beluisteren, is dit de derde track van Giorgio’s toekomstige album met als werktitel 74 is the new 24. Van de eerste twee tracks werd ik erg enthousiast, maar van deze Diner had ik meer verwacht. Britney’s heftig bewerkte stem raakt een beetje zoek tussen alle synths. En omdat het geen origineel materiaal is, ga je toch vergelijken. Is deze cover dan echt een upgrade van Tom’s Diner? In mijn ogen (en oren vooral) niet. Het is in deze versie wel dansbaar, maar ontbeert de retro-disco-swung dat Kylie’s liedje wel heeft.

Lees ook: Giorgio Moroder / Kylie Minogue – Right Here Right Now

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe muziek: Britney Spears / Giorgio Moroder – Diner

 1. kennizle

  Wat een slecht geschreven stuk. Het nummer krijgt wereldwijd hele goeie recensies en dan word het hier afgeschilderd als “slecht, en had er meer van verwacht ” Zegt toch meer over de persoon die dit artikel schreef, hij heeft gewoon geen smaak. Het nummer is keigoed, britneys stem is niet hevig bewerkt maar er zit een vocoder op de tweede stem. Het nummer klinkt super en GELUKKIG vind de rest vd wereld dat ook.

    /   Reply  / 
 2. Anubisfield

  Britney’s stem is wel al heftiger bewerkt, dit is duidelijk 1 vd minder bewerkte songs. Ik vindt deze song wel vele malen beter dan de sia song, maar misschien inderdaad net niet de kylie song

    /   Reply  / 
  1. DieEneMan

   Valt wel mee eigenlijk. Ik heb genoeg gehoord van de catalogus van Britney om te zeggen dat de bewerkte stem vaak niet even bewerkt is als veel mensen denken. Af en toe is het wat te veel (zie het album Femme Fatale), maar dit lied is duidelijk daar niet een van. Het besluit van Moroder om vocoder te gebruiken op een tweede laag vocalen van Britney is om eerlijk te zijn geniaal. Het voegt een soort myserieus iets toe dat het originele lied niet had, maar wel nodig had.

     /   Reply  / 
   1. Anubisfield

    Maar ik ben een britney fan en wat je zegt komt perfect overeen met wat ik bedoelde :pieceofwhat:

      /   Reply  / 
 3. Ramona

  Deze song is nog niet officieel uitgebracht, maar krijgt al meer aandacht. Zegt genoeg. Britney princes of pop!

    /   Reply  / 
 4. Rik

  Zoals hierboven al geschreven, blijft een kwestie van smaak natuurlijk maar het feit dat de grootste recensenten in de muziekwereld dit nummer geweldig vinden en het door jullie met de grond gelijk wordt gemaakt zegt meer over jullie denk ik…

  En dat heftig bewerkt valt ook wel mee.

    /   Reply  / 
 5. Lauren

  Het is anders en edgy! I love it!

  Ik begrijp dat sommige mensen met een simpele mindset dat niet kunnen waarderen..

    /   Reply  / 
 6. BritneyFan

  Volgens mij zijn jullie doof ;)

    /   Reply  / 
 7. snoes

  Zo de Britney fanclub is losgelaten hoor, lol. In alle ernst stellen dat mensen met een te simpele mindset de diepgang van dit nummer niet begrijpen, omg! Alsof we hier met een ruwe diamant te maken hebben lol

    /   Reply  / 
 8. haantje

  Nou ik ben in iedergeval niet lid van de britney fanclub, maar als iets goed is dan is ‘t goed. En dit nummer is naar mijn mening heel goed gedaan door mevrouw spears. Ik gun het haar, deze vrouw heeft over de 100 miljoen albums wereldwijd verkocht dus het is geen amateur. Het is niet altijd mijn smaak, ben meer van UB40, Prince enz, Maar britney is nog steeds de prinses of pop zoals hier boven iemand vermeld. Respect

    /   Reply  / 
 9. haantje

  Het is gewoon een goeie cover punt. Ik ben totaal geen britney fan maar ze word in ons land altijd beetje afgezet als iets wat niks kan, deze dame heeft meer als 100 miljoen albums wereldwijd verkocht. Nog steeds de prinses of pop respect

    /   Reply  / 
 10. Alex

  Nou ik ben totaal niet fan van britney maar deze cover klinkt rete lekker. Als iets goed is mag dat gezegd worden en dit klinkt goed. Deze vrouw wordt altijd neergezet in Nederland alsof ze talentloos is ofzo, terwijl de buitenlandse pers hier heel anders mee omgaat, deze dame heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht, dus britney is nog steeds de prinses of pop

    /   Reply  / 
 11. haantje

  Die 3 reacties hierboven kun je zien als 1 reactie, zijn alle 3 van mij, er ging iets mis met reageren dus moest het opnieuw doen 3x en later werden ze alsnog geplaatst. Maar het punt is dat het een lekker nummer is,..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>