Nieuwe video: Chemical Brothers – Do it again


Op een mooie dag, ergens midden in de woestijn, komt er een cassettebandje uit de lucht vallen met daarop de nieuwe single van de Chemical Brothers. Tot zover niks aan de hand, en het is ook best grappig om de twee jongetjes die het bandje vinden te zien dansen. Het ziet eruit alsof ze enigszins de controle over hun lichaam zijn verloren.

Het doet alleen zo erg denken aan een oude videoclip van Fatboy Slim dat ik hier geen recensie over kan schrijven zonder het ook daarover te hebben. De Fatboy Slim-versie is veel beter en maakt deze slappe remake eigenlijk nogal overbodig. Maar neem het niet van mij aan, oordeel zelf:

Fatboy Slim – Ya Mama

Geweldige videoclip uit 2001, een echte klassieker. De drie rednecks spreken meteen tot de verbeelding, hun merkwaardige bewegingen zijn fascinerend om naar te kijken (hoe doen ze dat!?) en het verhaaltje loopt prachtig uit de hand. Volledige chaos op een een druk marktplein. Ik hou ervan hoe de politie-commisaris precies dezelfde schreeuw schreeuwt als Tom (de kat uit Tom & Jerry).

Chemical Brothers – Do it again

En dit is de versie van de Chemical Brothers. Ook een wit cassettebandje dat iedereen die het hoort onvrijwillig laat dansen. Dezelfde schokkerige dansbewegingen, alleen veel minder extreem. Uiteindelijk knikt iedereen alleen nog maar een beetje ritmisch met z'n hoofd en het is allemaal veel minder spectaculair en chaotisch. Ya Mama kan ik moeiteloos vijf keer achter elkaar bekijken zonder het zat te worden, bij deze video is één keer wel voldoende.

En de muziek?

Met Big Beat dit allang niets meer te maken. Do it again klinkt bijna als een ouderwetse acid track. De vocale sample (ohmygodwhathaveidone) is gruwelijk irritant maar bijt zich wel hardnekkig vast waardoor het deuntje nog dagenlang blijft hangen. Stiekem vond ik de oude Chemical Brothers leuker, maar dit nieuwe geluid intrigeert me wel. Interessant.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Chemical Brothers – Do it again

 1. Roos!

  nOu..ik vind ze allebei niet zo geweldig. Ook die van Fatboy Slim niet..

    /   Reply  / 
 2. Merel

  Dat nummer van fatboyslim heet toch push the tempo?
  Ik vind die van fatboyslim leuker (:

    /   Reply  / 
 3. erik

  “Dat nummer van fatboyslim heet toch push the tempo?”

  Dat heb ik dus ook jarenlang gedacht, maar ik was aan het zoeken in welk jaar “push the tempo” was uitgekomen en dat nummer staat dus echt nergens vermeldt :p Ook niet op fatboy slim’s officiële site. Uiteindelijk kwam ik erachter dat dit nummer gewoon Ya Mama heette ;)

    /   Reply  / 
 4. femke

  mega zalig

    /   Reply  / 
 5. tuninGirly

  ik hoorn nochtans alleen techno graag ma do it again is zalig!

    /   Reply  / 
 6. Swock

  Man als ge dees nie goed vind dan scheelt er toch iets. Beestige plaat om op te feesten
  …………………………………….

    /   Reply  / 
 7. Appa

  Geweldig die do it again.. ik vind die gedwongen dans bij ya mama te vernietigend.. bij do it again heeft iedereen er lol aan.. vind ik toch iets mooier..
  trouwens dat onvrijwillig dansen komt nog wel veel vaker voor hoor ;)

    /   Reply  / 
 8. MerIII

  beestig ma zijn die mensen marokanen ?

    /   Reply  / 
 9. Lieven de Buck

  Hey mensen ,ik hoorde voor de eerste keer dit nummer op TMF en moet zeggen was er direct weg van.Qua clip valt het mee maaar muziek ie het beste .Greetz Lieven

    /   Reply  / 
 10. aziz

  jah het zijn marokkanen maar wel sous-marokkanen die van de bergen heel leuk die clip je hebt er ook een andere clipversie van maar die staat op youtube

    /   Reply  / 
 11. Paulus

  Chemical Brothers – Do it again….wat een mega vet nummer is dat! Heerlijk! Wordt nog gedraaid vaak in de clubs..gegarandeerd!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>