Nieuwe video: Pendulum – Granite


"I want to believe" stond er op de beroemde poster van geheim agent Fox Mulder. En als we de Australische band Pendulum mogen geloven had die gekke David Duchovny het al die tijd bij het juiste eind. Op zestien juli 2004 (twee jaar nadat de serie The X-Files stopte) begon volgens deze videoclip een wereldwijde invasie van buitenaardse wezens.

Het aardige is dat alles is gefilmd met simpele videocamera's. Alsof je kijkt naar homevideo's van toevallige voorbijgangers die een U.F.O. over zagen vliegen. Die beelden worden vervolgens uitgezonden door nieuwsprogramma's over de hele wereld en het eindresultaat ziet er bizar realistisch uit.

Als we ooit mogen meemaken dat de aarde echt wordt overvallen door buitenaardse wezens, dan is dit inderdaad precies wat we op TV zouden zien. Inclusief alle quotes van belangrijke wereldleiders onderin beeld: "President says: stay at home." "Prime Minister announces: we are no longer alone" Al met al een fantastisch gemaakte videoclip. War Of The Worlds voor een nieuwe generatie, al zullen er nu niet meer zoveel mensen intrappen.

En de muziek?

Goede track, maar de drum and bass van Pendulum is inmiddels wel een beetje achterhaald. De belangrijkste reden dat mensen hier in de jaren '90 zo door omver werden geblazen was dat ze nog nooit eerder zulke woeste electronische muziek hadden gehoord. Maar in 2007 zijn we toch wel wat meer gewend. Er is weinig mis met Granite, het nummer klinkt alleen een beetje voorspelbaar.

Met dank aan QYX voor de tip!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Pendulum – Granite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>