Nieuwe video: The BPA/Iggy Pop – He’s Frank (Washing Up)

Begin volgend jaar komt de normale versie uit van He’s Frank, tot die tijd mogen we genieten van deze extended club remix (7:57). Die klinkt heerlijk, maar laten we hopen dat de original version over een paar maanden wel wordt uitgerust met een interessantere clip.

Want in zijn huidige vorm is de video (overigens wel een officiële videoclip) van He’s Frank (Washing Up) hooguit geschikt voor de allerfanatiekste Iggy Pop-fans. Hoewel zelf zulke mensen dit misschien een beetje teveel van het goede vinden. Iggy is een fascinerende man, maar nu ook weer niet zo fascinerend dat acht minuten lang een camera op hem richten automatich een fascinerende videoclip oplevert.

En de muziek?

Maar woooooooow, wat een track! Norman Cook gaat diep en rust niet voordat hij de hele zaal in een trance heeft gespeeld. He’s Frank bestaat uit niets meer dan een simpel geluidje, een minimale beat en een paar flarden melodie. Veel is het niet, maar door de magie van eindeloze herhaling verandert het nummer uiteindelijk toch in een hypnotiserende luisterervaring (voor iedereen die gevoelig is voor zulke dingen natuurlijk, de andere helft van het publiek klikt de video al na een halve minuut verveeld weg).

Zie ook:
- Nieuwe video: Brighton Port Authority – Toe Jam
- Nieuwe video: The BPA/Emmy The Great – Seattle

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: The BPA/Iggy Pop – He’s Frank (Washing Up)

 1. chansadres

  De normale versie van He’s Frank staat trouwens ook op de soundtrack van Heroes (Season 1)…

    /   Reply  / 
 2. RS

  Waauw, dat was raar toen ie opeens ging lachen.

    /   Reply  / 
 3. mark

  Dit is een mash-up. De ene plaat weten we al. De andere is een houseplaat van Thomas Andersson – Washing up.
  http://www.youtube.com/watch?v=4c-M2fDXCvY
  Verder weet ik dat Soulwax hem ook wel eens gebruikt heeft in sommige sets. Alleen dan een andere versie, waarbij het melodietje steeds hoger wordt. Zo hoog dat het gewoon pijn doet aan je oren.

    /   Reply  / 
 4. Johnny

  ik vind de video juist prachtig, net zo simpel als de muziek zelf. Iggy Pop heeft een hele sprekende mimiek en het doet je denken aan alle leipo’s die je op house feestjes ziet staan.. vooral dat stukje dat hij dat dadapadam meezingt is hilarisch. Hij gebruikt trouwens overduidelijk duidelijk een goed merk shampoo!

  Ik snap overigens dat hardcore iggy pop fans dit niet kunnen waarderen..

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Beyoncé kwam, zag en overwon (populairste videoclip van week 51 en 52) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>