Nieuwe video: The Veronicas – Lolita

The Veronicas zijn zelf ook een beetje bang dat je ze bent vergeten, daarom komt hun naam de eerste vijf seconden met koeienletters in beeld. Daarna pakken de tweelingzusjes hun duistere imago meteen weer op. Ze lopen doelgericht door donkere straten, achtervolgd door een steeds grotere groep bandieten. En op het moment dat je je afvraagt wat er allemaal gaat gebeuren, krijgt de videoclip een nóg grimmigere wending.

De donkerharige zusjes en hun aanhang openen een vuurgevecht met een monster, dat zo uit een horrorfilm lijkt weggekropen. Vanaf 2:20 komt de clip in een stroomversnelling en vliegen de kogels in het rond. Vooral de koelbloedige blik van het tweetal maakt indruk; dit zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Persoonlijk vind ik de melk-scene, waarbij één van beide zussen letterlijk wordt ondergedompeld in een melkachtige substantie, het mooiste. Sowieso is deze sinistere clip een aangename verrassing tussen de vele dans- en sjansvideo’s van tegenwoordig.

De muziek
Het belangrijkste wapenfeit van The Veronicas is nog altijd untouched. Dat hijgerige broeierige sfeertje is nu vervangen door een elektronisch geluid. Het refrein vloeit over in een schurende beat, zoals dat tegenwoordig de trend is. The Veronicas doen zich graag voor als echte underground chicks, maar daarvoor is dit nummer toch echt een tikkie te mainstream. Niet dat daar iets mis mee is overigens. In combinatie met de clip zijn we zeker blij met de terugkeer van dit duo!

Met dank aan SHIZZLE voor de tip!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Veronicas – Lolita

  1. gold price

    Voor de tweede single ( Give It 2 Me ) neemt Madonna een video op met regisseur/fotograaf Tom Munro en haar vroegere tuinman en vriend des huizes Nathan Rissman. Ook Pharell Williams (van N.E.R.D. en The Neptunes) is in die video te zien. Het nummer wordt een internationale hit, maar wel een kleinere dan 4 Minutes. In Nederland wordt het echter dé zomerhit en de wekenlange nummer 1 in de Top 40. In België bereikt Madonna de eerste plaats in de digitale muziekwinkel iTunes, maar in de Ultratop bereikte het nummer op zijn maximale punt de 3e plaats. Als derde single brengt Madonna Miles Away uit, een rustiger maar toch uptempo nummer met backing vocals van Justin Timberlake . De track is geproduceerd door Timbaland . De single met danceremixes wordt wereldwijd gelanceerd in november 2008. Het nummer krijgt geen videoclip, waarom dat is niet duidelijk. Ondanks het feit dat Miles Away wel de top 10 in Nederland haalde, is de single wereldwijd geen grote hit geworden.

      /   Reply  / 
  2. SHIZZLE

    Die scene met die kleurfilters snap ik dan niet. Past totaal niet bij de rest van de clip.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>