Nieuwe video: Stromae – Papaoutai

Stromae levert met Papaoutai potentiële zomerhit af.

Waarom kijken? Ik vermoed dat deze clip gaat over een vader die er nooit is voor zijn zoon. Hoewel de jongen namelijk uitbundig staat te dansen in de woonkamer, zit pa verstild op de bank. Letterlijk, als een standbeeld. Maar ook als je deze videoclip niet helemaal begrijpt, is hij het bekijken meer dan waard. Het decor is een bordkartonnen dorpje dat dient als arena voor extreme dansstijlen. Verschillende vaders met hun zonen – telkens met exact dezelfde kleding aan – laten zien wat voor wilde moves ze in huis hebben. En met wilde moves bedoel ik armen die uit de kom lijken te vliegen. Erg bijzondere clip!
Waarom niet kijken? Hier valt niets over te klagen.
En de muziek? Hoewel ik de songtekst slechts bij vlagen kan volgen – Papaoutai is een verbastering van ‘papa où t’es’, oftewel ‘papa, waar ben je’ – hoor ik natuurlijk ook wel dat dit de potentie heeft tot een zomerhit van formaat. Misschien juist omdát velen in Nederland de tekst niet kunnen verstaan. Bij zomerhits gaat het ten slotte meer om herkenbare deuntjes dan om begrijpelijke songteksten. (Denk bijvoorbeeld aan We no speak Americano of Ai Se Eu Te Pego). In ieder geval zou ik het absoluut niet erg vinden om Papaoutai nog de hele zomer te horen. IJzersterke single weer!

Meer van Stromae: Formidable * Alors on danse

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Stromae – Papaoutai

  1. Malek

    J’adore!!

      /   Reply  / 
  2. Isabel

    Jaaaaa leuk nummertje

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>