Nieuwe video: Avicii – Wake Me Up

De plaat staat al lang op nummer één, maar nu is er dan ook de officiële videoclip van Wake me up.

Waarom kijken? Deze Wake Me Up video heeft wat advies voor je: als je ooit het gevoel hebt dat je te jong en te mooi bent voor het kleine inteelt stadje waar je woont, vind dan je weg naar de dichtstbijzijnde metro en dans tot de ochtend gloort op muziek van Avicii. Dat is zo ongeveer de strekking. Een moeder en haar dochter vallen in hun gemeenschap namelijk behoorlijk uit de toon door hun tattoo (◢ ◤), maar op een concert van Avicii ontdekken ze een heleboel andere mensen met dezelfde afbeelding op hun lichaam. Maatschappelijke afwijzing en acceptatie in een notendop dus.
Waarom niet kijken? Eerlijk gezegd valt de video me toch een klein beetje tegen. Misschien omdat het een onderdeel van een modecampagne is. De volledige collectie van Ralph Lauren wordt getoond tijdens het verhaaltje. En door het gebruik van (bloedstollend mooie) modellen in plaats van acteurs heb je toch het idee dat je naar een commercial zit te kijken. Ik bedoel: wie wordt er nou wakker met zulk perfect gestyled haar?
En de muziek? Avicii doet in principe niet zo heel veel bijzonders. Hij durft weliswaar dance met country te combineren – iets wat tot nu toe eigenlijk strikt gescheiden genres waren – maar het is allemaal lang niet zo vooruitstrevend als veel mensen je willen doen geloven. De stem van Aloe Blacc leidt je telkens tot een instrumentale climax, die het vooral goed doet als ‘ie op maximaal volume uit de speakers knalt. Een oerdegelijke opbouw dus voor een DJ. Desalniettemin is Wake me up het ideale top40-nummer en kun je er heerlijk op feesten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>