Nieuwe video: Avicii – Hey Brother

Waarom kijken? Veel DJ’s plakken wat live-beelden van een grote show aan elkaar en noemen dat een officiële videoclip. Een veilige en gemakkelijke manier natuurlijk, maar daar doet Avicii niet aan mee. Sterker nog, hij heeft inmiddels een geheel eigen stijl qua videoclips. Hey Brother is namelijk opnieuw voorzien van een persoonlijk verhaal, evenals Wake Me Up en You Make Me. Deze keer met een patriottisch thema. Twee jonge jongens groeien samen op in het Amerika van de jaren ’50, maar worden van elkaar gescheiden door de Vietnamoorlog. Dat is op zich al een triest gegeven natuurlijk, maar het wordt extra ontroerend door de sobere aanpak. En wellicht heeft dit emotionele relaas raakvlakken met het leven van Avicii, want voor het eerst zien we de DJ zélf in beeld verschijnen. Heel kort, maar toch.
En de muziek? Hey Brother is natuurlijk een schaamteloze kopie van zijn eigen Wake Me Up. Op zich niet erg, want dat was onze guilty pleasure van de afgelopen zomer. Maar of dit nummer net zo lang fris blijft? Ik vrees eerlijk gezegd van niet. Het is allemaal wat tammer, wat vlakker. De vocalen van bluegrasszanger Dan Tyminski zijn prima, maar de productie voelt toch als een herhaling van zetten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>