Nieuwe video: Tiësto – Red Lights

Tiësto is misschien niet meer de nummer 1-DJ van de wereld, maar wel geniet hij overal groot respect. Daarom wordt er ook reikhalzend uitgekeken naar zijn later dit jaar te verschijnen nieuwe album, waarvan Red Lights de eerste single is. Hij laat hiermee een meer poppy geluid horen en treedt daarmee in de voetsporen van enkele collega’s die momenteel hoog in de charts staan. Red Lights is overigens een verwijzing naar de kleur van verkeerslichten en niet naar een bepaald district in Amsterdam.

Lees ook: Tiësto / Nelly Furtado – Who Wants To Be Alone

Waarom kijken? Een jonge vrouw, die haar dagen vult met het bedienen van tafeltjes in een motel, besluit samen met een vriendin plotsklaps de wijde wereld in te trekken. Het ene moment staat ze nog routineus koffie te zetten en de vuilniszak te vervangen, en het volgende zit ze achterop bij een ruige motorrijder. Een doel hebben de dames niet, behalve dan zoveel mogelijk lol maken. Zoals in het nummer toepasselijk wordt gezongen ‘Nobody else have to know where we might go‘. Ze liften erop los, slapen in een wasserette, springen in een onbemand zwembad en bezoeken een willekeurig casino (waar ze ook nog eens geld winnen). Contacten leggen gaat de twee vrouwen door hun goed gelukte uiterlijk sowieso vrij soepeltjes af. En passent lopen ze ook nog Tiësto tegen het lijf, die een set draait in de club waar ze eindigen. Misschien een goede tip voor eenieder die zijn kantoorbaan meer dan beu is: laat vandaag nog alles achter, als je durft!

En de muziek? Ik kan niet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben van deze nieuwe plaat. Red Lights heeft voor dance-begrippen een oerdegelijke productie en is in principe één lange herhaling van zetten. De opbouw en de mannelijke vocalen zijn prima, maar het heeft geen enkele verrassing in petto. En bij (een legende als) Tiësto verwacht je toch net dat beetje meer. Maar misschien vindt de DJ het juist wel fijn om eens in een, behoorlijk commerciële, comfortzone te zitten.

Lees ook:Nieuwe video: Tiësto / Tegan & Sara – Feel It In My Bones
Lees ook:Nieuwe video: Tiësto / CC Sheffield – Escape Me
Lees ook:Nieuwe video: Tiësto – Elements Of Life

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Tiësto – Red Lights

 1. Simon

  Ik volg deze blog nauwgezet, maar het zou leuk zijn als er naast de Amerikaanse hitparade ook eens wat andere clips zouden worden gereviewd!

  Wat dacht je van Clean Bandit – Rather Be?
  Het is geen Shakira of Beyoncé of Rihanna, maar please kijk eens naar de clip.

  Hij is goéd (en dit wordt een hit, geloof me).

  http://www.youtube.com/watch?v=m-M1AtrxztU

    /   Reply  / 
  1. Luftersel

   Ik wilde precies hetzelfde reageren! De clip is misschien niet top, maar het wel leuk! En het nummer is geweldig!

     /   Reply  / 
  2. Arvid van Boekel Auteur

   Dat is een bewuste koers! Maar tips zijn altijd welkom en ik zal deze van Clean Bandit dan ook met liefde gaan bespreken :)

     /   Reply  / 
   1. Reinier

    De nieuwe St. Vincent ligt ook redelijk buiten die koers, maar het is wel een dijk van een nummer en de clip is ook heel goed. En een beetje variatie is nooit weg lijkt me ;) .

    http://imgur.com/gallery/jCyn6uI

      /   Reply  / 
  3. MASH

   Je had gelijk, hij is al alarmschijf deze week!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>