Nieuwe video: Calvin Harris – Summer

Calvin Harris is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een DJ met een supersterrenstatus; met zijn vorige album scoorde hij maar liefst negen top 10-hits in Groot-Brittannië. Een record. Momenteel is Calvin Harris bezig met het afronden van zijn nieuwe album, dat nog geen releasedatum heeft. Het eerste voorproefje daarvan is getiteld Summer en blijft trouw aan de bekende Calvin Harris-stijl.

Waarom kijken? Calvin Harris heeft één van zijn beste vrienden, Jason Statham, uitgenodigd voor een potje autoracen. Deze acteur kennen we van films als The Transporter en Fast & The Furious, en wijkt voor zijn rolletje in deze clip dus geenszins af van zijn gebruikelijke klussen. Ware het niet dat Jason deze maal niet echt een schurk speelt. De race vindt plaat op een verlaten autoweg in de woestijn, maar beslaat helaas slechts een klein gedeelte van de clip. Voor de rest is het vooral vrouwelijk schoon wat de boventoon voert. Calvin geeft namelijk een ruig feestje rondom een zwembad en wordt vergezeld door de nodige modellen. Een andere scene, waarin een model in haar lingerie over het bed kronkelt, lijkt wel een Victoria’s Secret-reclame. Alles heeft het broeierige sfeertje dat de titel doet vermoeden, maar Calvin levert hiermee wel een ontzettend veilige en enigszins voorspelbare videoclip af.

En de muziek? Voor Summer kruipt Calvin Harris zelf eens achter de microfoon. En ook al is dit nummer nou niet bepaald een tekstueel hoogstandje, toch zou hij dat beslist vaker mogen doen. Hij heeft een donkere stem met een lekker rafelig randje. Voor de rest voelt de muziek wel een beetje als een herhaling van zetten. Lekker nummertje wanneer je flaneert over een boulevard in Zuid-Spanje, maar niets nieuws ‘onder de zon’.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Calvin Harris – Summer

  1. bingocharts

    Heerlijk nummer!
    Als ik me niet vergis, zingt hij het nummer Feel So Close ook zelf!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>